Скуп опозиције одложен за октобар

Скуп опозиционих странака Србије у Крагујевцу, чије је одржавање најављивано за предстојећи викенд, одложен је за октобар, објавила је странка "Заједно за Шумадију".

Састанак опозиције Србије биће одржан највероватније средином октобра, објављено је на сајту странке "Заједно за Шумадију" чији је лидер Верољуб Стевановић, градоначелник Крагујевца и иницијатор скупа опозиције, преноси Танјуг.

На страначком сајту, је објављено и да су информације о одржавању скупа опозиције Србије у октобру потврдили Стевановић и Бојан Пајтић приликом јучерашњег потписивања споразума у Београду, о сарадњи "Заједно за Шумадију" и Демократске странке, али није наведено због чега је његово одржавање одложено.

Стевановић је прошле седмице, приликом посете лидера ДС-а Бојана Пајтића крагујевачком одбору странке, медијима изјавио да ће скуп лидера свих политичких странака, ради договора о формирању опозиционог блока који би био алтернатива актуелној власти, бити одржан, највероватније, 26. септембра у Крагујевцу.

Међутим, портпарол Стевановићеве странке "Заједно за Шумадију" Зоран Палчић Танјугу је изјавио да та странка није слала позивнице лидерима опозиционих странака за одржавање скупа.

С друге стране, градска управа Крагујевца, како је Танјугу изјавила шефица Информативне службе Александра Тијанић, планирала је за петак 26. септембар, одржавање дискусионог форума, на који је позвала представнике парламентарних и ванпарламентарних партија, невладине организације, цивилни сектор и друге.

"Одржавање дискусионог форума на тему 'Повратак у основ Србије' одложено је, јер су то затражили учесници како би се припремили", рекла је Тијанићева и навела да се тај форум одржава у склопу једномесечне манифестације "Октобарске свечаности", као и да ће бити одржан до краја октобра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи