Ракић: Мали буџет за Северну Митровицу

Градоначелник Северне Митровице Горан Ракић изјавио је да 4,5 милиона евра за буџет Северне Митровице, који је предложило косовско Министарство финасија, није довољно за нормално функционисање овог града.

Ракић је прецизирао да су од Министарства финансија из Приштине добили оквирни предлог буџета који износи 4,5 милиона евра, али да је за нормално функционисање града потребно преко 30 милиона евра, преноси Танјуг.

Како је навео, Министарство је до те цифре дошло на основу тога "јер су у неким својим прорачунима утврдили да општина Северна Митровица има 12.000 становника".

"Међутим, ја морам рећи да смо у изборном процесу који се десио пре неколико месеци имали 28.000 бирача, не становника. Како су они дошли до те цифре, стварно не знам", истакао је Ракић на јавној расправи у вези са израдом предлога буџета за општину Северна Митровица за 2015. годину.

Према његовим речима, буџет од 4,5 милиона уопште не задовољава потребе новоформиране општине Северна Митровица и "не може да буде основ за израду буџета".

Предлог буџета грађанима и одборницима СО Северна Митровица представили су градоначелник Горан Ракић и шефица Административне канцеларије за Северну Митровицу Адријана Хоџић.

Ракић је истакао да су предлогом буџета обухваћене такорећи све сфере, односно, инфраструктурни пројекти, просвета, здравство, спорт, култура...

Како је рекао, Северна Митровица је "беба" општина којој фали све.

"Немојте ми замерити што сам збуњен, јер како рећи да нешто у граду функционише кад у општини Северна Митровица буквално не постоји ништа, почев од зграде општине, па до свих осталих објеката који су остали у општини Јужна Митровица, попут спортске хале, стадиона, зграде општине", рекао је Ракић.

Додао је да се ових година улагало у општину Јужна Митровица док у општину Северна Митровица није уложен до сад ниједан једини цент, рекао је Ракић.

Према његовим речима, у изради буџета за 2015. годину планирали су све раднике просвете, здравства и високог школства.

Шефица Административне канцеларије за Северну Митровицу Адријана Хоџић казала је да се буџет састоји из две категорије - административни део који подразумева општину и саму администрацију, и са друге стране, законодавно тело Скупштина општине Северна Митровица.

"Овај предлог буџета укључује све институције које постоје и функционишу у Северној Митровици без обзира на то у ком систему раде", казала је Хоџићева.

Скупштина општине до 30. септембра мора усвојити буџет, који ће након тога бити послат Министарству финансија у Приштини.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи