Одбор: Учешће посланика на међународним скуповима

Скупштински Одбор за спољне послове утврдио је план рада до краја године и одобрио учешће посланика на више међународних конференција у Македонији, Француској, САД и Хрватској.

Посланица СПС-а Стефана Миладиновић учесвоваће на Регионалној конференцији посвећеној елиминацији и борби против породичног насиља и свих облика насиља над женама и девојчицама, 30. септембра и 1. октобра, у Скопљу, Македонија. Трошкове превоза и смештаја сносиће организатор.

Посалнице НС-а и СНС-а Дубравка Филиповски и Марија Обрадовић учествоваће у делегацији Парламентарне мреже Светске банке и Међународног монетарног фонда на Годишњим састанцима те банке и ММФ од 7. до 10. октобра у Вашингтону, САД, а спонсор, односно Мисија ОЕБС, обезбеђује дневнице и сноси трошкове пута и исхране, преноси Танјуг.

Председник Одбора за европске интеграције и посалник НДС-а Александар Сенић учешће на регионалној конференцији "Јачање административних капацитета за процес приступања Европској унији земаља Југоисточне Европе" од 13. до 16. октобра у Цавтату, Хрватска, а организатор покрива трошкове авио карте и смештаја.

Позив да се као говорник обрати скупу на Светском форуму за демократију у организацији Парламентарне скупштине Савета Европе 5. новембра у Стразбуру, у Француској, упућен је посланици ДС-а Наташи Вучковић, а трошкове тог путовања сноси Скупштина Србије.

Посланик СПО Александар Чотрићу добио је позив да учествује на међународној конференцији у Виници (Македонија) 13. и 14 октобра и да председава Округлим столом на тему "Процес сарадње у југоисточној Европи".

Организатор је општина Виница, а скуп је посвећен сарадњи и развоју на плану духовности, религије, културе, уметности, просвете и књижвенсоти. Организатор сноси трошкове смештаја, а скупштина превоза и дневнице.

Посалници ДС-а Гордани Чомић упућен је позив да као известилац Одбора за деморкатију и људска права и хуамтнирана питања Парламентарне скупштине ОЕБС учествује на састанку Бироа ПС ОЕБС и састанку Министарског савета ОЕБС у Базелу, Швајцарска, од 3. до 5. децембра, а трошкове сноси скупштина.

На седници је прихваћена и иницијатива посланичке групе пријатељства са Кубом да се упути позив посланичкој групи пријатељства са Србијом да посете Београд, с тим да се та посета реализује идуће године.

Уколико позив буде прихваћен, трошкове хотелског смештаја би сносила Скупштина Србије.

Председник посланичке групе пријатељскева са Кубом Љубиша Стојмировић рекао је да је и у прошлом сазиву, када је такође био на челу те групе, било говора о томе, да добри односи већ постоје и да је сасвим нормално да се такав позив упути.

"Наговештено је са њихове стране да ће нам упутити исти позив за посету Куби. Нисам сигуран да ће доћи до те посте, али нормално је да им упутимо позив, да се види да смо озбиљни, а не само група пријатељства проформе", рекао је Стојмировић и додао да трошкови хотелског смештаја не би представљали велико оптрећење за скупштински буџет.

Све одлуке су донате једногласно и без расправе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи