Читај ми!

Сомбор, смена председника скупштине незаконита

Управни суд у Новом Саду поништио одлуку о смени некадашњег председника Скупштине града Сомбора Синише Лазића, пошто је, како се наводи у образложењу, била незаконита.

У пресуди коју је потписала председница судског већа Сузана Гудураш потврђује се да су приликом Лазићеве смене на седници одржаној средином априла ове године битно повређена правила поступка предвиђена Закон о општем управном поступку.

Управни суд је поништио одлуку о Лазићевој смени, вратио предмет сомборској скупштини на поновно одлучивање и наложио отклањање повреда правила поступка, наводи се у пресуди у коју је агенција Бета имала увид.

У образложењу судске пресуде објашњава се да оспорено решење о смени бившег председника локалне скупштине не садржи образложење, нити упутство о правном средству, што ту одлуку чини незаконитом. 

Синиша Лазић је одмах након што је смењен тужио Скупштину града Сомбора.

Пре него што је Управни суд пресудио у његову корист, своје мишљење је у јуну дало и Министарство државне управе и локалне самоуправе, које је такође упозорило да је акт о разрешењу председника скупштине незаконит.

Синиша Лазић је кадар опозиционе Демократске странке (ДС).

Власт у том граду чини коалиција окупљена око Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије, уз Лигу социјалдемократа Војводине, Савез војвођанских Мађара, Српски покрет обнове, Демократску заједницу војвођанских Мађара, Трећу Србију и две групе грађана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи