Читај ми!

Лончар: Истрага о несталом дијазепаму

Министар здравља Златибор Лончар рекао је да се води истрага о несталом дијазепаму из "Галенике" и да се она мора одрадити до краја како би Србија наставила даље.

Лончар је, након обиласка компаније "Висарис", рекао новинарима да су упозорења о злоупотребама са дијазепамом дошла из Србије, али и из ЕУ, и додао да је реч о изузетно озбиљној ствари.

"Нећемо моћи да идемо даље ако такве ствари не буду решене", нагласио је министар здравља.

Лончар је подсетио да је Србија добила препоруку, пре годину, две да се четрдесет супстанци које улазе у састав појединих лекова морају да ставе под контролу, односно да се увозе на увозне дозволе и да је то урађено тек пре месец дана.

"То су супстанце за које постоји основана сумња да могу да се мешају са нечим што може да заврши на улици (као дрога). Када једну дозволу дајете за увоз у истом моменту сте обавезни да обавестите царину и полицију и да испратите шта се десило са тим, колико се вратило, колико се потрошило и где је отишло", нагласио је Лончар.

О информацији да су у "Галеници" истражитељи Европола, министар здравља каже да не може да се изјашњава.

Медији су раније пренели информацију да је из државне фармацеутске куће "Галеника" нестало чак скоро тона дијазепама током 2010. године и да се не зна где је ова супстанца завршила.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи