Читај ми!

НДС неће у владајућу коалицију

Нова демократска странка саопштила је да се спекулације о уласку те партије у власт покрећу када Влада нема решење за проблеме државе и грађана и да се сваки пут испоставило да су неистините.

Влада очигледно није у стању да реши проблем плата и пензија, штрајкова просветних радника, драматичног пада инвестиција и компликоване спољнополитичке позиције, па се пажња преусмерава на непостојећу борбу за власт између НДС и Социјалистичне партије Србије (СПС), оценио је лидер НДС Борис Тадић, преноси Бета

Тадић је навео да након што се лансира прича о уласку НДС у Владу, по правилу креће реакција СПС у виду личних напада, услед страха да би губитком власти биле угрожени њихови финансијски и пословни интереси, привилегије и преваре.

"При том, НДС ниједном није показала намеру да их замени у влади, у којој је већ једном одбила да учествује. Све то заједно је сасвим довољно да се креира представа за јавност од које грађани немају никакву корист, већ само додатни губитак поверења у политичке актере у Србији", навео је Тадић.

НДС у саопштењу наводи да је постало правило да се покреће медијска прича о уласку НДС-у владу и креира медијски рат са СПС-ом, када год Влада нема решење актуелних и горућих проблема државе и њених грађана.

"Коалициони партнери у актуелној Влади не би требало у своје медијске сукобе да увлаче НДС која нити је у Влади, нити показује било какву намеру да учествује у оваквој Влади, која мора суштински да се мења како би била способна да одговори егзистенцијалним интересима земље и грађана", наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи