Читај ми!

Поповић напустио ДСС

Досадашњи потпредседник ДСС-а Ненад Поповић напустио је партију, незадовољан ситуацијом у њој. Заједно са Миланом Стаматовићем, такође бившим потпредседником ДСС-а планира да формира нову странку. У ДСС-у тврде да је Поповић отишао због личног и политичког неслагања са политиком коју је као посланик и функционер прихватио и за коју се залагао.

После одласка Војислава Коштунице којег је ценио, Ненад Поповић је одлучио да напусти ДСС, јер није желео да учествује у све чешћим поделама у странци – тако за РТС портпарол Ненада Поповића образлаже његову одлуку.

"Ненад Поповић је ушао у ДСС због Војислава Коштунице. После његовог одласка, то више није иста странка. Решио је да крене својим политичким путем, а чињеница да никада материјално није зависио од партије, то му и омогућава. Сваки политички почетак је неизвестан, али ми верујемо да ће наша политика пронаћи пут до бирача", рекао је портпарол Душан Жарковић.

Као ни Ненад Поповић, нико од функционера ДСС-а није желео у камеру да коментарише његов одлазак. Стигла је писана изјава од Александра Поповића, који од повлачења Коштунице руководи партијом.

У његовој писаној изјави наводи се да је Ненад Поповић путем медија обавестио о свом одласку не само јавност него и странку.

"На исти начин, путем медија, о томе је обавестио и Демократску странку Србије, захваљујући којој је био у прилици да обавља важне државне функције. Одлука Ненада Поповића о иступању из ДСС-а је, судећи по најављеним циљевима нове организације, последица личног и политичког неслагања с појединим сегментима политике ДСС-а, коју је и као посланик заговарао у Скупштини, а коју је уласком у Главни одбор странке у јуну, још једном јасно прихватио", пише у саопштењу.

Александар Поповић је додао да ће ДСС, заступајући став да Србија треба да се определи за политичку и војну неутралност, те да не приступи било којем политичком и војном савезу, сарађивати са свим странкама које с противе уласку Србије у ЕУ и НАТО.

"Јасно је да ће због такве политике, људи које са са њом слажу – у странку да улазе, а да ће они који су јој противни – из странке да излазе", навео је Александар Поповић.

Медији су данас пренели да је досадашњи потпредседник ДСС-а Ненад Поповић напустио ту странку и да, заједно с још неким бившим страначким колегама, формира нову партију која ће се звати Српска народна партија.

Демократску странку Србије почетком октобра чекају избори за новог председника. Као најозбиљнији кандидати помињу се Милош Алигрудић и Санда Рашковић Ивић. Слободан Самарџић у тој трци, како је сам рекао, неће учествовати. А јасно је сада ни Ненад Поповић, који је помињан као могући наследник Војислава Коштунице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи