Читај ми!

Марић: Узменирујућа порука Едите Тахири

Координатор Управљачког тима за успостављање Заједнице српских општина Љубомир Марић рекао је да заменица косовског премијера Едита Тахири својим изјавама, после убиства српског жандарма код Куршумлије, шаље узнемиравајућу поруку свима који су посвећени процесу нормализације живота на Косову и Метохији.

Љубомир Марић је рекао да би, уместо провоцирајућих изјава и скретања са актуелних тема, за све на Косову и Метохији било би корисније да су се Едита Тахири и покрајинска влада бавили обавезама које су преузели Бриселским споразумом.

"То је, пре свега, формирање Заједнице српских општина", рекао је Марић у изјави достављеној медијима, пренси Танјуг.

Тахири је претходно затражила од српског премијера Александра Вучића да објасни своју изјаву у бази Мердаре према којој српска жандармерија више никога неће упозоравати.

Марић сматра да је евидентно да Едита Тахири и неки чланови косовске владе, "свесни политичке реалности на КиМ и своје и страначке политичке садашњости и будућности, покушавају на све начине да буду у центру пажње и дестабилизују дијалог Београда и Приштине и имплементацију Бриселског споразума".

То је, како сматра Марић, у најмању руку, веома политички неодговорно и некоректно.

"Изјава Едите Тахири у којој се покушава заменити теза борбе против криминала, који је попримио облике озбиљне илегалне организације усмерене против мира и стабилности у региону и свега што представља европске вредности, као и пропуста одлазеће политичке структуре у увођењу реда у покрајини, шаље узнемиравајућу поруку свима који су посвећени процесу нормализације живота свих грађана на Косову и Метохији", сматра Марић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи