Читај ми!

Тахиријева тражи одговор од Вучића

Заменица косовског премијера Едита Тахири затражила је од српског премијера Александра Вучића да објасни своју изјаву у бази Мердаре према којој српска жандармерија више никога неће упозоравати.

Едита Тахири је реаговала на изјаву премијера Србије Александра Вучића који је у недељу, приликом обиласка базе у Мердару, рекао да ће жандарми добити нову опрему која ће моћи боље да их штити, "уз мања ограничења", преноси Танјуг.

Тахиријева је, у изјави за приштинску телевизију РТК, упитала Вучића да ли је мислио на илегалне преласке или слободу кретања, с обзиром на то да је, како је додала, слобода кретања сада већ део потписаног споразума.

Заменица косовског премијера истакла је да није први пут да српски званичници скрећу са политике доброг суседства.

Како су пренели приштински медији, Тахиријева је поручила да Србија као земља која тежи Европској унији треба да учини "менталну реформу" и да је време претњи прошло.

Српски премијер Александар Вучић рекао је, приликом обиласка Мердара, да је припадник српске Жандармерије који је ранио албанског терористу том приликом 10 пута викнуо: "Баци пушку!".

"Он 10 пута није хтео да баци пушку. Убудуће неће више викати 'баци пушку'", објаснио је Вучић и додао да је задатак министра унутрашњих послова да припреми нове подзаконске акте.

Према Вучићевим речима, Србија не може да дозволи бандитима и криминалним групама да краду и пљачкају, и не само то него да долазе са 10 аутоматских пушака које служе само за то да се убијају српске снаге безбедности.

"То је организовани криминал", рекао је Вучић и додао да верује да Албанцима из општине Подујево "неће убудуће падати на памет да се таквим терористичким актима служе и да дивљају" у околини те базе.

Припадник Жандармерије Стеван Синђелић преминуо је у среду 28. августа у Београду после рањавања из ватреног оружја у рејону села Орловца, у општини Куршумлија, у нападу за који се сумња да су га извршиле албанске шумокрадице са Косова.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи