Читај ми!

ЛДП: Влада наставља Цветковићеву политику

Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић рекао је да је Влада премијера Александра Вучића наставила да спроводи "катастрофалну економску политику" Владе на чијем су челу били Мирко Цветковић и Ивица Дачић.

Јовановић каже да није промењена политика партијског управљања јавним предузећима, јавни дуг у овом тренутку прелази 70 одсто бруто друштвеног производа, привреда је у рецесији, а инвеститори Србију не виде као земљу безбедну за улагања, преноси Бета.

Јовановић истиче да "док се реформе одлажу, проблеми који су нас оптерећивали у претходној деценији само се продубљују и из тога се не назире излаз".

Председник ЛДП-а је оценио да се не може очекивати резултат од Владе која је у претходне две године променила пет министара привреде, три министра финансија и три министра пољопривреде.

"Најаве темељних реформи су постале свакодневица, Влада не спроводи законе које је усвојила, а за то време грађани константно сиромаше. Само због тога што Влада неће да укине управне и надзорне одборе јавних предузећа, што је иначе њена законска обавеза, грађани Србије годишње изгубе 200 милиона динара", рекао је Јовановић.

Подсећа да држава годишње изгуби милијарду евра из буџета због неспособног партијског управљања јавним предузећима.

"Та сума је једнака износу кредита који смо узели од Уједињених Арапских Емирата како не бисмо банкротирали. Ако се настави овим темпом, ни толико најављивано смањење плата и пензија од десет одсто, неће бити довољно за покривање енормних губитака које та јавна предузећа стварају", пише у саопштењу.

Јовановић је поновио да највећу одговорност за такво стање сносе премијер Вучић и Српска напредна странка.

"Не могу их оправдати ни поплаве, ни лоши резултати претходних влада. Подршка од 50 одсто гласова на парламентарним изборима њих не ослобађа одговорности, већ их додатно обавезује да раде посао за који су изабрани", оценио је Јовановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи