Читај ми!

Самарџић: Нисам кандидат за председниика ДСС-а

Потпредседник Демократске странке Србије Слободан Самарџић саопштио је да се неће кандидаовати за председника странке и да очекује да на страначкој скупштини, почетком октобра буде више кандидата.

Самарџић није могао да каже ко ће бити кандидати који ће тражити подршку скупштине странке да замене на месту лидера ДСС-а Војслава Коштуницу, који је, због лоших резулатата странке поднео оставку после мајских избора, јавља Танјуг.

Он је на конференцији за новинаре рекао и да је одлучио, после дугог размишљања да не прихвати кандидатуру за лидера ДСС-а, а што је предложио, пре неколико месеци у име косовског одбора ДСС-а Марко Јакшић.

Према његовим речима, ту одлуку је донео због обевеза на факултету где остварује егзистенцију, а за "вођење странке је потребан цео човек".

"Постоје кандидати за председника странке...и они ће то и постати када их предложе општински одбори", рекао је Самарџић додавши да је процес кандидовања у току и да се комплетан поступак одвија нормално и на време.

Он је најавио и да ће за десетак дана бити одржана седница Главног одбора ДС С на којој ће се разматрати измене статутуа, а да потом, следи и скупштина странке.

После Коштуничине оставке странком руководи Александар Поповић, који је летос писмом обавестио страначке органе да ће ту функцију обављати до избоира новог председника.

Из ДСС-а је раније најављен ода ће страначка скупштина, на којој ће се бирати председник, бити одржана 4. октобра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи