Дачић са послаником немачког Бундестага

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић указао је у разговору са посланиким немачког Бундестага Јосипом Јуратовићем на значај унапређивања свеукупне сарадње Србије и Немачке и заложио се за јачање парламентарне.

Шеф српске дипломатије Дачић информисао је саговорника о преговарачком процесу о чланству у ЕУ, као и о нашој позицији у вези са отварањем појединих преговарачких поглавља, саопштило је министарство спољних послова, преноси Танјуг.

Дачић очекује да ће политика Владе Србије у погледу преговарачког процеса са ЕУ и процеса нормализације односа са Приштином убудуће наилазити на више разумевања и подршку немачких посланика.

Јуратовићем је члан парламентарних одбора за спољне послове и заменик председавајућег Парламентарне групе "СРН-ЈИЕ", а борави у посети Београду са жељом да се упозна са реформама Владе Србије, детаљима преговарачког процеса о чланству у ЕУ, процесом нормализације односа са Приштином, као и са нашим виђењем развоја у региону, о чему ће обавестити своје колеге посланике по повратку у Берлин.

Јуратовић, који члан Социјадемократске партије Немачке (СПД), нагласио је да, као посланик Бундестага, жели да да свој лични допринос стабилизацији региона и његовој интеграцији у ЕУ, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи