Читај ми!

Џуџевић без "вић"

Председник Бошњачког националног већа у техничком мандату, до данас Есад Џуџевић, променио је презиме у Матичној служби у Тутину и сада се презива Џуџо.

Есад Џуџо је, док је екипи РТС-а давао изјаву на тему "Избори за национална већа", нагласио новинару да више не жели да га потписују старим презименом Џуџевић.

"Ја сам данас добио решење о промени презимена. И ти ћеш ставити у потпису имена Џуџо. Есад Џуџо. Имам решење, па ћемо ових дана направити прес-конференцију", рекао је председник Бошњачког националног већа у техничком мандату.

Џуџо додаје да је правоснажно решење матичне службе у Тутину чекао три месеца и да је читава процедура коштала око 6.000 динара.

За сада је први Бошњак који је променио презиме.

"Ја сам раније нагласио да, док ја то не урадим и не израчунам колико је дуга процедура и колико новца треба, остали не треба да се одлучују на тај корак", закључује Џуџо.

Подсећамо да је Џуџо преко Бошњачког националног већа најавио дугорочан национални пројекат којим је предвиђено да припадници бошњачке националне мањине из својих презимена одстране, како каже, "наметнуте" додатке -вић и -ић.

Џуџо сматра да су ови додаци насилно припојени бошњачким презименима у последњих стотину година, односно од 1912. године, откада је Санџак у саставу Србије и Црне Горе.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи