Читај ми!

ДСС о одговорности за злочин код Гораждевца

Демократска странка Србије указала је данас, на 11. годишњицу од убиства и рањавања српске деце код Гораждевца, да је тај злочин за циљ имао етничко чишћење, а да одговорност за то сноси међународна заједница.

ДСС у саопштењу подсећа да је злочин у Гораждевцу извршен у време када је за безбедност на Косову био задужен Кфор, под командом НАТО-а, а цивилну управу спроводио Унмик.

"То не сме да се заборави, за овај злочин, као и за све друге: у Обилићу, Старом Гацку, Ливадицама, организовани погром широм КиМ 2004... највећу одговорност сноси међународна заједница", наведено је у саопштењу, преноси Бета.

Додаје се и да "Кфор, Унмик и данас Еулекс сносе искључиву одговорност и за то што до данас нико од организатора етничког чишћења и извршилаца, убица, отмичара, паликућа и прогонитеља, није осуђен".

ДСС сматра да "сваки корак повлачења српских институција са Косова, који владе Србије чине од 2008. године, представљају чин незваничног, али ефективног ослобађања од одговорности за извршене злочине и албанских злочинаца и одговорних институција међународне заједнице".

Данас се навршава 11 година од када су непознате особе убиле двојицу дечака и раниле четворицу који су се купали у реци код Гораждевца.

Починиоци, који још нису пронађени, убили су Пантелију Дакића (12) и Ивана Јововића (19) и тешко ранили још четворицу њихових другова: Богдана Букумирића (14), Марка Богићевића (12) Драгана Србљака (13) и Ђорђа Угреновића (20).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи