Читај ми!

Вулин најавио закон о помоћи породицама

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је да је то министарство радило добро, али недовљно брзо у неким сегментима, и најавио доношење закона о финансијској подршци породицама.

Закон о финансијској подршци породицама регулисаће, како је рекао Вулин, дечји, породиљски, родитељски додатак, и тиче се скоро сваког човека у Србији, пеноси Танјуг.

"Тај закон ће проментии много ствари у Србији и добар део политике према породици и деци", рекао је Вулин у Бачком Градишту где је влада представила резултате сто дана рада.

Вулин је, говорећи о сто дана рада министарства, рекао да је добро што је под сталном лупом јавности, јер се бави људима.

"Министарство је радило добро, мада нисам задовољан свим што смо урадили, неке ствари су морале брже, али смо ту да да то исправимо", рекао је Вулин.

Наводећи да ће Закон о раду бити "надограђиван", Вулин је позвао синдикате и послодавце да се активно укључе у социјални дијалог, без којег, како је рекао, нема напретка.

"Промене које смо донели су добре и већ показују одређене резултате и кроз заустављање незапослености", рекао је Вулин и додао да је "прича о масовним отказима" после усвајања Закона о раду била нетачна и да закон штити добре раднике, али и утврђује да не може да буде награђен нерадник.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи