Читај ми!

Влада опредељена да потпуно надокнади штету

Министарство пољопривреде и Влада опредељени су да у потпуности надокнаде шету пољопривредницима насталу после мајских поплава, каже министарка пољопривреде Снежана Богосављевић Бошковић али истиче да не може сва штета бити надокнађена одмах.

Навела је да очекује да ће се врло брзо окончати расподела надокнада у ратарској и сточарској производњи, а да ће се онда ићи и на надокнаде других штета, у расадничкој, пластеничкој производњи, што ће бити крајем септембра и почетком октобра, јавља Танјуг.

Министарка је рекла новинарима у Бачком Градишту, где је Влада представила првих 100 дана рада, да је до сада обезбеђено семе за пресејавање пољопривредних површина, да је оно дистрибуирано и засејано, као и да је обезбеђено гориво.

Бошковићева је навела да је почела надокнада штете и у сточарству и да се власницима појединих газдинстава свакодневно надокнађује штета настала током и после поплава.

Говорећи о 100 дана рада њеног министарства, министарка је као посебно важно навела усвајање стратегије пољопривреде и руралног развоја од 2014. до 2024.године.

Један од приоритета у наредних 100 дана биће, како је навела, законодавна активност, а пре свега усвајање Закона о преджетвеном финансирању који ће значајно помоћи пољопривредницима.

Министарка је подсетила и да је министарство у претходних 100 дана послало у процедуру усвајања шест важних закона, између осталог из области заштите животне средине, као и да је доста тога урађено и на обезбеђивању средстава из претприступних фондова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи