Читај ми!

Удовички: Реформски закони ускоро на јавној расправи

Министарка за државну управу и локалну самоуправу Кори Удовички изјавила је да је то министарство припремило неколико Нацрта закона који ће ускоро ићи на јавну расправу.

"Један од њих је веома важан реформски закон, а реч је о Закону о инспекцијском надзору земље, а други је Закон о запосленима у јединицама локалне самоуправе и АП Војводина", истакла је Удовички.

Она је новинарима уочи седнице Председништва Сталне конференције градова и општина рекла да се приступање и хармонизација са ЕУ у највећој мери, око 70 одсто дешава на локалном нивоу и према томе велики посао је на јединицама локалне самоуправе.

У том смислу је најавила "караван" Министарства државне управе и локалне самоуправе који ће обилазити општине.

"Ићи ћемо сваке недеље да разговарамо са неколико општина о питањима капацитета, шта можемо да радимо као министарство да ојачамо капацитете јединица локалних самоуправа, и да искористе средства која су им на располагању", истакла је Удовички.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи