Читај ми!

Албанци "прогласили" Трг Адема Јашарија

У близини места где је почео да се гради Трг кнеза Лазара у северној Митровици јутрос је освануо натпис Трг Адема Јашарија. Албанци који су га поставили кажу да на тај начин, преко институција, желе да спрече грађење Трга кнеза Лазара.

У насељу Бошњачка махала, у северном делу Косовске Митровице, постављена је жардињера на којој је истакнута застава Албаније и постављен натпис Трг Адема Јашарија, јавља извештач РТС-а.

Жардињера је постављена ноћас на једној од раскрсница у етнички мешовитом насељу Косовске Митровице.

Жардињера је постављена дан пошто је са северне стране главног моста почела градња Трга кнеза Лазара.

Приштински електронски медији објавили су да су жардињеру поставили Албанци у северном делу града.

"Желимо да сензибилишемо институције у земљи да предузму хитну акцију против изградње Трга 'цара Лазара' и блокаде пута на мосту коју су поставили Срби. Немамо намеру да блокирамо путне правце и да затежемо ионако крхку ситуацију", рекли су албански житељи Бошњачке махале.

Медији на албанском језику преносе да, ако радови на Тргу кнеза Лазара не буду обустављени, онда ће на више локација у северном делу Митровице Албанци прогласити нове тргове, у насељима где су већина.

Адем Јашари био је један од оснивача и вођа такозване ОВК.

Градоначелник Северне Митровице Горан Ракић изјавио је да је постављање табле са именом Адема Јашарија урађено без дозволе надлежних служби.

"Они који су у току ноћи поставили таблу са именом Адема Јашарија на раскрсници у насељу Бошњачка махала нису имали урбанистичку дозволу надлежних општинских служби за тако нешто", рекао је Ракић у изјави Танјугу.

Оценио једа "нелегалне активности не доприносе стабилизацији прилика у Косовској Митровици".

"Очекујем да ће преовладати разум и очекујем од надлежних служби, пре свега полиције и општинских инспекцијских органа да савесно раде свој посао", рекао је Ракић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи