Читај ми!

Стефановић: Гојковић прекршила Пословник о раду

Посланик ДС Борислав Стефановић оценио је да је председница парламента Маја Гојковић "прекршила Пословник о раду тиме што је дозволила премијеру Александру Вучићу да говори дуже од пет минута, што је он и учинио, и тиме поједе време предвиђено за расправу".

Стефановић је новинарима у парламенту по завршетку седнице на којој су чланови владе одговарали на посланичка питања рекао је да представници опозиције нису ни стигли да дођу на ред и поставе питања која су адекватна, преноси Танјуг. 

"Ми ћемо то право задржати на посебној седници коју смо тражили и коју морају да одобре, а драго нам је да је то и премијер прихватио. Сачуваћемо наша и питања грађана за председника Владе и друге надлежне за лоше реаговање у катасторофичној ситуацији", нагласио је Стефановић.

Он је додао да је данашња седница била очигледан пример "жалосног односа владајућег режима не само према опозицији, већ и према Пословнику и грађанима Србије".

Стефановић сматра да је премијер навикао да одговара само на питање као што су: "Како сте успели тако величанствено да реагујете?".

"Имали смо нека друга питања и није добро за Србију и њене грађане што опозиција није била у могућности да их постави", рекао је он.

Стефановић је прецизирао да би прво питање било зашто Обреновац није евакуисан на врене, ко је за то одговоран, зашто постоји очигледан дисбаланс између онога што је рекао Републички хидрометеоролошки завод, што је била одлука Сектора за ванредне ситуације МУП Србије, и онога што је учињено.

"Треба неко да објасни грађанима Обреновца зашто то није учињено, као и зашто (Синиша) Мали склања своју изјаву са сајта да Обреновчани треба да остану код куће када су већ одавно требали да изађу и сада се поставља питање да ли он треба и даље да остане градонацелник Београда", рекао је Стефановић.

Он је, такође, додао да се поставља и питање да ли Горан Весић треба да остане на месту градског менаџера када је рекао да су људи које је поплава истерала из својих кућа у Хотелу Славија направили штету од 100.000 евра, а хотел то демантовао, па су их онда пребацили у Крњачу.

Стефановић је нагласио да не треба правити хероје од људи који то нису, јер су једини хероји грађани Србије који су се одазвали, самоорганизовали и урадили више него сама држава.

"То је тужно што нико није у стању да постави то питање и верујем неће још дуго бити у стању да то учини, јер у Србији нема цензуре, ограничења и све је у најбољем реду и могу сви да слободно говоре о било чему", рекао је Стефановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи