Бингулац: Велика хуманост грађана Црне Горе

Амбасадор Србије у Црној Гори Зоран Бингулац истакао је у Подгорици да не постоји статистика која би могла да сагледа огромну помоћ коју је Црна Гора упутила грађанима Србије погођеним поплавама.

Зоран Бингулац је нагласио да подаци указују на невиђен степен хуманости грађана и организација у Црној Гори и прецизирао да је само путем СМС порука од грађана суседне земље прикупљено скоро 250.000 евра.

Српски дипломата је на прес конференцији посвећеној поплавама у Србији навео да се процена штете креће између милијарду и милијарду и по евра и најавио да ће амбасада Србије у Црној Гори давати захвалнице предузећима и особама које су помогли угрожене воденом стихијом.

"Размишљао сам да овом приликом треба дати једну захвалницу на којој би писало 'братској Црној Гори на огромној хуманитарној помоћии и солидарности'. Та захвалница би обухватила сва предузећа, инситутције и појединце који су много помогли Србији", додао је Бингулац.

Амбасадор је навео и податак да је преко Централне банке уплаћено више од 250.000 долара, док је Прва банка отворила рачун на којем према посљедњим инфромацијама има преко 140.000 евра за помоћ угроженима, преноси информативни портал Аналитика.

"То на свој начин показује племенитост грађана. Камиони робе крећу се ка Србији, и то оне најнеопходније. Поједина министарства Црне Горе и Србије, посебно војске и полиције, успоставила су директну сарадњу.

Митрополија црнгорско-приморска је само за неколико дана прикупила неколико шлепера хране", истакао је Бингулац, уз похвалу и већини локалних самоуправа које су организовано учествовале у прикупљењу помоћи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи