Читај ми!

Одбор за правосуђе без кворума

Одбор Скупштине Србије за правосуђе данас није имао кворум, те није разматрао извештаје за 2013. годину о раду Заштитника грађана и Повереника за информације од јавног значаја.

Председник Одбора Петар Петровић изјавио је да је разочаран и да је жалосно што чланови тог скупштинског тела не долазе на седнице, иако су сви били на време обавештени, преноси Бета.

Данас је требало да буде одржана заједничка седница скупштинских одбора за финансије и правосуђе, на којем би се разматрао извештај Агенције за борбу против корупције у 2013, а да након тога Одбор за правосуђе разматра извештаје омбудсмана и повереника, Саше Јанковића и Родољуба Шабића.

"Жалосно је да од 30 чланова Одбора за правосуђе, односно 15 чланова и 15 заменика, седници присуствује само седморо", рекао је Петровић и најавио да ће обавестити председнике посланичких група о понашању њихових посланика.

Како је додао, шефови посланичких група треба да "виде са својим посланицима да ли желе да обављају ову дужност, коју су им поверили грађани или ће да се захвале па нека иду кући да раде неки други посао".

Захвалио је омбудсману Саши Јанковићу и поверенику Родољубу Шабићу који су били спремни да представе своје извештаје.

Одбор за финансије, који је имао кворум, усвојио је извештај Агенције за борнбу против корупцвије, са извештајем о спровођењу Националне стратегије о борби против корупције, који је представила диркеторка те агенције Татјана Бабић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи