"Српска" против војске Косова

Грађанска иницијатива "Српска" је против оснивања оружаних снага Косова, рекао је носилац те изборне листе Владета Костић. Неалбанске заједнице и даље треба да имају резервисана места у косовском парламенту, рекао Костић.

Владета Костић је рекао да је "Српска" против оснивања оружаних снага Косова (ОСК).

"У том контексту позивамо све посланике неалбанских заједница - Бошњаке, Роме, Ашкалије, Турке, Египћане и, наравно, Србе да не подрже оснивање ОСК", рекао је Костић за приштински лист Експрес

Он је истакао да резервисана места за неалбанске заједнице треба задржати, додајући да о измени изборног закона не може да гласа овај сазив скупштине Косова.

"Што се тиче резервисаних места, она треба и даље да остану. Закон о изборима треба да разматра нови косовски парламент, јер такав веома значајан закон, на коме треба да почива демократија, заслужује да буде разматран дуже и свеобухватно", додао је Костић.

Он је, такође, рекао да о изборном закону треба да се изјасни нова владе која ће, како је рекао, имати легитимитет, "а не ова актуелна која не може да сруши ни саму себе".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи