Читај ми!

Ђилас: ДС мора да се мења

Председник Демократске странке Драган Ђилас рекао је да та партија мора да буде алтернатива власти, поручивши да се Србија "полако гаси", као и да ће се тај тренд накратко зауставити распродајом државних предузећа.

Ђилас је на 17. радној скупштини демократа рекао да разједињена ДС-а не може да буде алтернатива власти, као и да усвајање новог Статута странке омогућава њену модернизацију, јавља Танјуг.

Ђилас је најавио да ће ДС утврдити критеријуме ко може да буде њен функционер, јер неки људи у тој странци "живе од политике уместо за политику".

"Ми треба да постанемо алтернатива власти, а мислим да разједињени то не можемо. Усвајање статута омогућава модернизацију странке. Овај статут треба да омогући активирање чланова ДС-а у погледу важних тема" рекао је Ђилас.

Према његовим речима, статутом ће бити омогућено и одржавање референдума у странци о важним питањима у Србији.

Подсетио је и да се део странке одвојио само 40 дана пре избора и да су тиме отишли и гласови на изборима.

"Веома је болно и тешко бити демоктрата и биће тешко још 18 месеци, а они који нису спремни на то морају да схвате да је већина у овој странци јесте. Сви морамо да знамо да нисмо рођени с функцијама", рекао је Ђилас.

Председник ДС-а је поновио да је данашњи избор нове Владе Србије заправо реконструкција Владе изабране 2012. године и оценио да ће за годину дана бити обављена још једна реконструкција.

Пре радне скупштине одржан је Главни одбор ДС-а.

На 17. по реду радној скупштини ДС-а разматране су измене статута у склопу припрема за изборну скупштину, заказану за 31. мај.

Уз смањење броја потпредседника странке, новим статутом је предложено и формирање регионалних страначких одбора, рекла је портпарол ДС-а Александра Јерков.

Навела је да је текст статута сачинила комисија на чијем челу је био Бојан Пајтић и да је тај текст достављен члановима странке који су могли да предлажу амандмане.

Према њеним речима, предлогом новог статута је предвиђено, по угледу на немачке социјалдемократе, веће укључивање чланова у рад странке кроз изјашњавања о важним питањима.

Јерков је најавила и да ће, између две седнице скупштине, председник странке Драган Ђилас скупштини поднети извештај о раду странке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи