Читај ми!

Посланици о законима о министарствима и влади

На првој седници редовног заседања парламента биће разматрани Предлог закона о министарствима и Предлог закона о измени Закона о влади.

Претходно су, у наставку конститутивне седнице, формирана преостала радна тела. Усвајање поменутих закона је предуслов за формирање нове владе.

Будућа Влада Србије ће, како предлаже закон о министарствима, имати 16 министарстава и то Министарство финансија, Министарство привреде, Министарство пољопривреде и заштите животне средине, Министарство градевине, саобраћаја и инфраструктуре, Министарство рударства и енергетике, Министарство трговине, туризма и телекомуникација, Министарство правде, Министарство државне управе и локалне самоуправе.

Нова влада имаће и Министарство унутрашњих послова, Министарство одбране, Министарство спољних послова, Министарство просвете и науке, Министарство здравља, Министарство рада, запошљавања, борачких и социјалних питања, Министарство омладине и спорта и Министарство културе и информисања.

У изменама Закона о влади предложено је да председник владе може да оснује савете за економски развој, за државне органе и јавне службе.

У Дому Народне скупштине je одржана и комеморација преминулом председнику ПУПС Јовану Кркобабићу.

Скупштина је већином гласова изабрала Мају Гојковић за председницу скупштине.

Посланици су изабрали и шест потпредседника - Верољуба Арсића и Игора Бечића из СНС, из редова демократа Гордану Чомић, која је ту функцију обављала и у претходном сазиву, из НДС Нинослава Стојадиновића, из СДПС Владимира Маринковића, а из ПУПС Константина Арсеновића, који је такође био потпредседник у прошлом сазиву.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи