Читај ми!

Ивановић остаје у притвору у Приштини

Еулексов тужилац поднео жалбу на одлуку о премештању Оливера Ивановића из притвора у Приштини у притворску јединицу у Косовској Митровици. Због тога, Ивановић остаје у притворској јединици у Приштини, истиче портпаролка Еулекса Ирина Гудељевић.

Портпаролка Еулекса Ирина Гудељевић рекла је да је међународни тужилац из Канцеларије Специјалног тужилаштва Косова најавио подношење жалбе на одлуку о премештању Оливера Ивановића из притвора у Приштини у притворску јединицу у Косовској Митровици.

Гудељевићева је рекла за Танјуг да због тога, лидер Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић остаје у притворској јединици у Приштини.

Међународни судија из Основног суда у Митровици издао је наредбу да Ивановић буде премештен у притворску јединицу у Митровици након што је бранилац осумњиченог поднео захтев за премештај.

Ивановићев бранилац је навео неколико проблема у вези са условима у притворској јединици у Приштини, као и проблем због удаљености између места притвора и места становања са којим се суочавају његова породица и адвокат.

"Претпретресни судија сматра да не постоје безбедносни проблеми када је у питању лична безбедност притвореника током његовог боравка у притворској јединици у Приштини, као и да његова права нису угрожена", навела је Гудељевићева. 

Међутим, како је истакла, члан 33 Закона о извршењу кривичних санкција предвиђа, између осталог, да приликом смештања лица у одређени објекат "треба узети у обзир локацију тренутног или сталног боравка његове породице.

Гудељевићева је напоменула да је међународни тужилац из Канцеларије Специјалног тужилаштва Косова најавио да ће поднети жалбу на одлуку судије о премештају.

"Веће међународних судија у Основном суду у Митровици донеће коначну одлуку. У међувремену, осумњичени остаје у притворској јединици у Приштини", рекла је портпаролка Еулекса.

Оливер Ивановић је ухапшен 27. јануара, а терети се да је учествовао у наводним ратним злочинима 1999. године и послератним инцидентима из 2000. године, укључујући тешко убиство.

Ивановићу је међународни судија одредио једномесечни притвор.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару