Читај ми!

Дачић: Потребни развој, стабилност и мир

Србији потребни мир, стабилност и економски развој, каже премијер Ивица Дачић поручивши да су то и циљеви државног врха. Уместо захтева за расписивање избора неопходно да се сви окрену раду, рекао премијер Ивица Дачић.

Премијер Ивица Дачић поручио је поводом Божића да су Србији потребни мир, стабилност и економски развој и позвао све да раде на остварењу тих циљева који су и циљеви државног врха.

Дачић је истакао да је божићна порука, која увек пропагира мир, и основна порука државног врха Србије.

"Ми желимо да се Србија развија, да Србија сваке године буде све јача, желимо да буде поштована", рекао је премијер, који је присуствовао божићној литургији у Саборној цркви у Београду.

Према његовим речима, да би она била више поштована у свету, грађани Србије морају много више да верују у себе и много више да поштују себе.

"Зато је веома важно да је државно руководство данас присутно не само овде (у Саборној цркви) него и на Косову и Метохији", рекао је Дачић.

Премијер је додао и да је први потпредседник Владе Александар Вучић данас у Грачаници истакавши и да ћемо "бити свуда тамо где је наш народ".

Дачић је рекао и да у време најрадоснијег хришћанског празника Божића "треба заједно да искористимо као једну врсту позива на саборност - на оно што је иначе увек недостајало свим Србима - да буде мало више слоге и јединства око неких најважнијих питања".

Премијер је напоменуо и да "није лако у овим тешким временима доћи до тог јединства нарочито када је реч о политичким странкама".

"У сваком случају проблеми са којима се српски народ и сви грађани Србије суочавају свих ових година јесу такви да је веома важно да у Србији постоји слога, да постоји политичка стабилност и стабилност економског и опште друштвеног система", рекао је Дачић.

"Рад уместо приче о изборима"

Премијер и министар унутрашњих послова Ивица Дачић сматра да је уместо захтева за расписивање ванредних парламентраних избора потребно да се сви окрену раду.

"Чули сте шта смо Вучић (први потпредседник Владе) и ја рекли ових дана (о ванредним парламентарним изборима) ...и стварно више треба да се окренемо раду", рекао је Дачић новинарима.

Премијер је додао и да тема ванредних парламентарних избора "није на Влади Србије", истакавши да је то одлука коју треба да донесу политичке странке које чине Владу.

"Влада ради свој посао", рекао је Дачић после божићне литургије у Саборној цркви у Београду.

Вучић је јуче рекао да су избори најважније питање за поједине друштвене групе чији су интереси угрожени, и за опозицију, и да ће, уколико их буде, кампања бити кратка, а да ће СНС одлуку о томе донети "у најскорије време".

Дачић је недавно поручио да ванредени парламентарни избори нису приоритет, али да то не значи да се плаши избора, јер и ако их буде, сматра да ће тиме бити "запечаћена судбина опозиционих странака".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи