Читај ми!

Вулин: Неизбрисива мрља на образу Европе

Оно што се десило на Бадњи дан у Ђаковици јесте неизбрисива мрља на образу Европе, оцењује министар Александар Вулин. На Косово сам, као и увек, дошао са поруком мира, истиче Вулин, који Божић проводи у Грачаници.

Министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин, заједно са првим потпредседником Владе Александром Вучићем, Божић проводи у Грачаници. Вулин је у Дневнику РТС-а рекао да је на Косово, као и увек, дошао са поруком мира.

"Увек долазим са поруком мира, увек долазим са поруком да је дошло време да Срби на Косову и Метохији могу живе као и било који други народи у Европи, да имају сва она људска права која дају и другима. Моја порука је да једино дијалогом можемо доћи до трајног и одрживог решења", истиче Вулин.

Вулин очекује да Божић на Косову и Метохији протекне мирно, за разлику од Бадњег дана, када су Срби избегли из Ђаковице силом спречени да уђу у Цркву Успења Пресвете Богородице у том граду и да се помоле. 

То је неизбрисива мрља на образу Европе. У храму су покушали само да се помоле и то им није омогућено, каже Вулин и поставља питање шта ће бити с онима који су изазвали инциденте.

Вулин је подсетио да међународна заједница има обавезу да обезбеди несметан повратак свима који су прогнани са Косова и Метохије.

"За Албанце је то урадила и ја не жалим због тога. Али, ја не могу да не жалим што то Србија још није омогућила", истиче Вулин.

У Ђаковици је некада било око 12.000 Срба, а данас су преостале само четири српске монахиње.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи