Читај ми!

ДС: Вучићева изјава неистинита

Изјава лидера СНС-а Александра Вучића да је незапосленост у Србији смањена за пет одсто је једна од највећих неистина које су изречене од оснивања актуелне Владе, саопштио ДС. Званични подаци у билтену јавних финансија на сајту Министарства финансија говоре супротно, наводе демократе.

Демократска странка је саопштила да је данашња изјава председника Српске напредне странке Александра Вучића да је у Србији незапосленост смањена за пет одсто једна од највећих неистина које су изречене од оснивања актуелне Владе Србије.

"Да је тај податак који лидер СНС-а износи тачан, то би значило да је у последњих годину дана запослено 'безмало' 150.000 нових радника. Позивамо Вучића и СНС да јавности покажу где су ти новозапослени радници", навеле су демократе.

Како указује ДС, званични владини подаци објављени у билтену јавних финансија на сајту Министарства финансија Србије говоре управо супротно од онога што Вучић тврди.

"Када је реч о броју незапослених, према подацима Националне службе за запошљавање, крајем октобра 2013. он је повећан за 0,1 одсто у односу на претходни месец, а у односу на исти месец 2012. повећан је за један одсто и износи 760.000 незапослених. Према подацима из поменутог билтена, у октобру 2013. стопа регистроване незапослености је била 28,7 одсто што је повећање у односу на исти месец прошле године за 0,4 одсто", кажу у ДС-у.

Демократе наводе да је према подацима из месечног истраживања Републичког завода за статистику, укупан број запослених у октобру 2013. у односу на претходни месец остао непромењен и износи 1.720.000 запослених, док је у односу на исти месец 2012. мањи за 0,3 одсто.

Сви ти подаци, како кажу у ДС-у, иду у прилог ономе што и сами грађани Србије виде и осећају свакодневно на својој кожи, а то је да незапосленост расте а да се запошљавају само партијски кадрови.

Потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да је Србија у 2013. успела да смањи незапосленост и повећа индустријску производњу, и да би у наредних годину дана економски бољитак требало да осете сви грађани.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи