Читај ми!

Ђаковица, Срби спречени да уђу у цркву

Неколико стотина Албанаца спречило групу расељених Срба да уђу у црву Успења Пресвете Богородице у Ђаковици. Расељени са два аутобуса стигли до капије дворишта цркве, али их је полиција одвратила због протеста, речено је РТС-у.

Група расељених Срба није успело да уђе у цркву Успења Пресвете Богородице у Ђаковици, пошто су их у томе спречило неколико стотина Албанаца.

Како је речено РТС-у,  окупљени Албанци су увикивали "УЧК", "Косово је наше", "Идите одавде". Расељени из Ђаковице су са два аутобуса стигли до капије дворишта цркве, али их је полиција одвратила због протеста.

Један од аутобуса у коме су били расељени је каменован.

Расељени су намеравали да у цркви, први пут од окончања сукоба 1999. године, наложе бадњак. Расељени из Ђаковице су се онда упутили у Високе Дечане и Пећку патријаршију.

У Ђаковици је некада било око 12.000 Срба, а данас су преостале само четири српске монахиње.

Са расељенима у Ђаковици је трабало да буде и министар Александар Вулин, коме косовска полиција није дозволила да Бадњи дан и Бадње вече проведе у Ђаковици.

Вулину је одобрено да посети Косовску Митровицу, Пећ, Грачаницу, али не и Ђаковицу.

Вулин ће, уместо у Ђаковици, на Бадње вече бити у манастиру Грачаница.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи