Читај ми!

Војводина, међусобне оптужбе СНС и ДС

Поводом изјаве потпредседнице СНС-а Зоране Михајловић да са покрајинском владом коју предводи Бојан Пајтић нема напретка ни договора, портпаролка ДС-а Александра Јерков поручује Михајловићевој да би требало да се бави својим послом.

Потпредседница СНС-а Зорана Михајловић оцењује да је потребно мењати власт у Војводини, јер у тој покрајини влада "рашомонијада" не само око статута већ и у политичком, економском и социјалном животу. Портпаролка и чланица Председништва Демократске странке Александра Јерков одговара да Михајловићева треба да се бави својим послом.

Зорана Михајловић је оценила да "овакав ДС није добар никоме па ни самим демократама".

"Мислим да с Пајтићевом владом нема напретка нити има још важнијег - разговора и договора. Због покушаја да доминира у ДС-у, тај човек због начина на који ради, лоших одлука и резултата којих треба да се стиди, урушава Војводину и сиромаши грађане Војводине", рекла је Зорана Михајловић.

Михајловићева је изјавила је да грађани Војводине много лошије живе него они у централној Србији и поручила да не смеју да буду "таоци Демократске странке и Ђиласа и Пајтића".

"Грађани Војводине знају како данас живе. Подаци говоре да број незапослених управо расте у Војводини, а не у централној Србији, да су просечне плате у Војводини 2.000 динара ниже од републичког просека, да је за само две године, током Пајтићеве владавине, од 2010. до 2012, угашено 37.000 предузећа, да је од 600 раскинутих уговора о приватизацији једна трећина управо у Војводини", рекла је Михајловићева Танјугу.

Александра Јерков у писаној изјави одговара да Михајловићева "даје изјаве о свему осим о ономе за шта је надлежна" и да би, како је рекла, "требало би да размишља о поражавајућим резултатима Владе у којој седи и својим личним срамним резултатима, уместо што ко зна који пут грађанима Војводине лупа пацке и дели лекције због начина на који су гласали".

"Скандалозно је да министарка Михајловић сматра да Влада Војводине треба да се стиди због тога што је, према подацима Националне службе за запошљавање, број незапослених у Војводини смањен, а не сматра да Влада Србије треба да се стиди што је повећала број незапослених и намерава да у 2014. отпусти још 60.000 радника", истиче се у изјави Александре Јерков.

Према њеним речима, министарка Михајловић исто тако сматра да Влада Војводине треба да се стиди и због тога што је готово половина инвеститора који су дошли у Србију инвестирала у Војводину.

"Поскупљење струје, дупли рачуни за струју, стварање проблема при изградњи 'Јужног тока', непостојање новог блока у ТЕНТ-у, буџетски корисници који ће због неспособности Министарства енерегетике плаћати струју 40 одсто скупље", стоји у писаној изјави Александре Јерков.

Она каже да министарка заборавља да њена позиција са собом носи обавезу да решава проблеме грађана, а не да се свакодневно бави искључиво сопственом промоцијом и непрекидним обрачунима са министрима из своје странке преко леђа грађана.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи