Ђилас: ДС жели Србију у ЕУ

Демократска странка залаже за што скорији почетак преговора о придруживању Србије Европској унији, рекао лидер демократа Драган Ђилас након сусрета са европским комесаром за проширење Штефаном Филеом у Бриселу.

Председник Демократске странке Драган Ђилас изјавио је у Бриселу након сусрета са европским комесаром за проширење Штефаном Филеом да се његова странка залаже за што скорији почетак преговора о придруживању Србије Европској унији.

"Приступање Србије ЕУ је нешто за шта се ДС залаже већ 23 године и није нам најважње ко ће себи приписати заслуге него да већ једном дефинишемо на коју страну Србија треба да иде", рекао је Ђилас.

Он је истакао да је комесару Филеу рекао да ДС жели да допринесе политици реформи.

Током разговора било је речи и о економској ситуацији, напоменуо је председник ДС и додао да се Филе изненадио када је чуо да је спољни дуг Србије за годину и нешто дана нарастао за пет милијарди долара.

"Мало се зачудио, јер укупни износ од двадесет милијарди заиста делује страшно", испричао је Ђилас.

Шеф највече опозиционе странке је изразио жаљење због тога што ДС није била укључена о разговоре о буџету за идућу годину.

"То је тема о којој је сви требло да седнемо и разговарамо, али смо били одбијени, као и сваки пут до сада", истакао је Ђилас.

Председник владе Војводине Бојан Пајтић, који је заједно са потпредседницом странке Наташом Вучковић био у делегацији ДС, изјавио је да је Филеу скренуо пажњу на тежак положај јавних сервиса у Србији и Војводини.

"Слобода медија је предуслов функционисања парламентарне демократије, и у том смислу је важно да се обезбеди финансирање јавних сервиса", рекао је он.

Наташа Вучковић је изјавила да је са Филеом разговарала о улози Народне скупштине у предстојећим преговорима и да су се сложили да је та улога важна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи