Читај ми!

ДС: Успех на Вождовцу за одбрану Београда

Успех демократа на изборима на Вождовцу представљаће почетак одбране Београда на мартовским изборима у престоници, поручио лидер ДС-а Драган Ђилас. Члан Председништва те партије Владимир Тодорић рекао да су демократе предале изборну листу са више од 2.000 потписа и позвао грађане Вождовца да изађу на изборе.

Демократска странка предала је листу кандидата за изборе на Вождовцу, уз поруку лидера демократа Драгана Ђиласа да ће успех ДС-а на тим изборима представљати почетак одбране Београда на мартовским изборима у престоници.

Ђилас је после предаје листе рекао новинарима, да су вождовачки избори само прва фаза у борби те странке и свих демократски оријентисаних грађана да се спречи повратак у време од пре 20 година за које смо, како је рекао, "сви мислили да је далеко иза нас".

Ђилас је истакао и да све оно што се у Србији дешавало већ скоро две године - гушење свих медијских права и слобода, хапшења људи, економско уништавање земље... показује да су времена за која смо веровали да су далеко иза нас "опет ту са нама и пред нама".

Ђилас верује да ће 15. децембар, за када је заказано гласање на вождовачким изборима "бити заиста први дан у одбрани Београда која ће свој замах имати на мартовским изборима" идуће године у престоници.

"Желимо да на Вождовцу преузмемо одговорност, добијемо подршку грађана, зато што неко мора и да ради и није довољно само причати и маркетиншким кампањама покривати своје незнање", рекао је лидер ДС-а.

Ђилас, бивши градоначелник Београда, рекао је да је у претходних пет година пуно рађено и на Вождовцу, да је изграђено више од 30 километара канализације, да су реконструисана обданишта, обнављане школе... - све што је било могуће у условима кризе.

"Реално гледано ако се негде у Србији радило и градило то је било у Београду", рекао је Ђилас.

Члан Председништва ДС-а Владимир Тодорић рекао је да су демократе предале изборну листу са више од 2.000 потписа грађана.

Позвао је грађане Вождовца да изађу на изборе, истакавши да су на листи ДС-а најспособнији људи који ће показати да је демократама Вождовац на првом месту.

Тодорић је истакао да одговорни политичари проналазе решења, док неодговорни политичари проналазе оправдање, истакавши да "иза свих нас остају или приче или резултати".

Према његовим речима, ДС је увек испуњавао зацртане циљеве, а то се могло видети и док је руководио Београдом.

Међу члановима и симпатизерима демократа који су предали листу били су председник Градског одбора ДС Балша Божовић, као и чланови странке Зоран Алимпић, Драган Шутановац, Живорад Анђелковић.

ДС на вождовачке изборе, заказане за 15. децембар, излази са "Зеленима Србије" и Покретом за бољи Вождовац.

Демократска странка је данас саопштила да осуђује организације или појединце који стоје иза акције којом се позива на обележавање врата станова у којима живе чланови ДС-а и наводи да се у Србији годину дана ствара атмосфера мржње.

ДС се огласио и поводом налепница које су у општини Вождовац освануле у улазима, на поштанским сандучићима и на вратима станова, а на којима стоји порука: "Лопову са спрата жути крст на врата. Позивамо лојалне Вучићу да обележе жуте комшије - Вучићева легија страсти".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару