Читај ми!

Ацковић: Роми да подрже Српску листу

Позив Ромима да гласају по својој савести и подрже Српску листу на изборима у Грачаници, упутио заменик директора Канцеларије Владе Србије за људска и мањинска права Драгољуб Ацковић.

Заменик директора Канцеларије Владе Србије за људска и мањинска права Драгољуб Ацковић, на трибини у Дому културе у Грачаници позвао је Роме да гласају по својој савести, преноси Танјуг.

"За мене је доказ да је ваша свест и савест на страни Српске, овде сам да подржим листу Српска и њене кандидате", рекао је Ацковић. Од будућег градоначелника Бранимира Стојановића, Ацковић очекује да "посао који заједно сви радимо, радимо за корист овога народа овде".

"Изађите на изборе, замолите ваше пријатеље, комшије, рођаке. Објасните им од колике су важности ови избори", поручио је Ацковић.

У Дому културе присутним Ромима обратио се и Себастијан Шерифовић, представник Рома из Грачанице. Он сматра да је истина да постоји много необразованих људи, и да су Роми у тешкој економској ситуацији, али да није истина да се Роми не боре.

"Сигурно је да ћемо на овим изборима показати свима да смо ми Роми јединствени, да немамо потребу за оним што нам нуде, већ да гласамо по свом избору", објаснио је Шерифовић.

Кандидат за градоначелника општине Грачаница са листе Српска Бранимир Стојановић позвао је окупљене да заједно са Српском мењају будућност на боље.

"Да заједно градимо бољу будућност, а зато ћемо морати сви заједно да радимо иако ће то некад бити тешко, јер велики је посао пред нама", рекао је Стојановић .

Након трибине у Грачаници, Драгољуб Ацковић и Бранимир Стојановић са окупљенима су посетили едукативни центар у Ромској махали у Грачаници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи