Читај ми!

Приведен кандидат листе "Српска"

Због оптужби да врши притисак на грађане да гласају за листу "Српска", приведен кандидат те листе за председника општине Клокот Срећко Спасић. Грађанска иницијатива "Српска" сматра да је то само још један пример прљаве кампање против кандидата те листе.

Косовска полиција привела је на информативни разговор Срећка Спасића, кандидата листе "Српска" за председника општине Клокот, због оптужби да врши притисак на грађане да гласају за ту листу.

Спасић је РТС-у пренео да је приведен данас поподне у станицу полиције у Врбовцу код Витине.

"Провео сам три и по сата у станици полиције. Питали су ме да ли је истина да вршим притисак на бираче да гласају за листу 'Српска' и да им претим да ће остати без посла уколико другачије гласају. Негирао сам све те наводе и питао ко ме је пријавио. Нису хтели да ми кажу ко ме је пријавио и након испитивања пустили су ме", рекао је Спасић РТС-у.

Он сумња да су га полицији пријавили представници српске странке која учествује у косовским институцијама. Додао је да је истим поводом у станицу полиције приведен и Милош Јовановић, члан Привременог већа општине Витина, која делује по систему Владе Србије.

Спасић је полицији рекао да је насупрот оптужбама он жртва притисака и насиља и навео да је током предизборне кампање физички нападнут, да су му оштетили аутомобил, претили му вербално више пута.

Осуда привођења Срећка Спасића

Грађанска иницијатива "Српска" осудила је привођење кандидата за градоначелника општине Клокот са те листе Срећка Спасића.

"Грађанска иницијатива 'Српска' сматра да је то најгори облик подметања и малтретирања кандидата Српске, што није први пример. Срећко Спасић је раније и физички нападнут а полиција и даље нема починиоце", наводи се у саопштењу.

"Српска" је оценила да је то само још један пример прљаве кампање против кандидата те листе и затражила од свих релевантних фактора да се позабаве проблематиком притиска на кандидате листе Српска.

"Од међународне заједнице такође тражимо да се позабаве овим питањем, а уколико се то не догоди, Грађанска иницијатива 'Српска' поднеће тужбу Еулексу", додаје се у саопштењу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи