Читај ми!

Вулин: Ништа нећемо радити на силу

Одлазак на Косово до избора ствар је сарадње са међународном заједницом, рекао министар задужен за Космет Александар Вулин, истакавши да се ништа неће радити на силу.

Министар без портфеља задужен за Косово Александар Вулин рекао је да је његов одлазак на Косово до избора ствар сарадње са међународном заједницом и да ништа неће радити на силу.

Вулин је подсетио на речи потпредседника Владе Александра Вучића да ће до 3. новембра, за када су заказани косовски локални изори, заједно обићи све српске средине у Покрајини.

"Није то ствар силе, ништа нећемо урадити на силу, сарађујемо са међународном заједницом која једина може да одлучује о таквим стварима, а у осталом чули сте Вучића да ћемо то урадити и никада се није десило да је Александар Вучић нешто рекао, а да то није урадио", рекао је Вулин на Сајму књига потписујући свој роман "Лепота" у издању "Стилоса".

Министар је на сајму књига, подсетивши да његови досадашњи романи говоре о разним историјским тренуцима, оценио да су се пред српски народ увек постављала иста питања и да су одговори увек били исти.

"Без обзира да ли смо у 13. веку или је 2000. година, увек је исто питање: Да ли ће пристати да нестанете, да ли ћете пристати да се умањите, да ли ћете пристати да се одрекнете себе. До сад нико није рекао да, па нећемо бити ни ми ти", рекао је Вулин.

Вулин је, на питање да ли ће написати роман и о Косову, рекао да је КиМ тема размишљања за сваког српског интелектуралца и да ће тако бити и у будуће.

Роман "Лепота" говори о немањићкој Србији, а изашао је у издању "Стилос Арта", као и прво издање које је расподато.

Пре тога Вулин је написао роман "Опадање", који се бави постдејтонском Босном и Херцеговином а књига "Мрак" постпетооктобарском Србијом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи