Читај ми!

Вулин: Приштина склона насиљу

Окружни суд у Косовској Митровици издао налог за привођење Александра Вулина. Приштина је склона насиљу, и све што ради, ради у циљу да добије неку мрву независности, и да покушала да уплаши Србе да не изађу на изборе и узму власт, рекао Александар Вулин за РТС.

Главни тужилац у Косовској Митровици Схућури Суља изјавио је РТС-у да је Окружни суд у том граду издао издао налог за привођење министра без портфеља Александра Вулина.

Гостујући у Дневнику РТС-а, Александар Вулин рекао је да поступак Приштине неприхватљив за Владу Србије истакавши да и ако би га ухапсили то не би био први пут.

"Није ово ништа необично. Приштина ме хапсила већ два пута, лепила фотографије и расписивала потернице", рекао је Вулин.

Према његовим речима, Приштина је склона насиљу, и све што ради, ради у циљу да добије неку мрву независности, што неће никада добити и да би покушала да збуни, изнервира и уплаши Србе да не изађу на изборе и узму власт.

На питање да ли ће са вицепремијером до избора ићи на Косово, како је Вучић најавио, Вулин је одговорио да се до сада није догодило да Вучић нешто каже, а да то тако не буде. Међутим, како је рекао, међународна заједница мора да донесе задњу реч.

"Не комуницирамо ми са Приштином, ми немамо шта да радимо са Хашимом Тачијем, сем када се сретнемо у Бриселу па су ту посредници ЕУ. Еулекс и Унмик су адресе за овакве проблеме", каже Вулин.

Вулин је подвукао да КПС већ други пут приводи Срећка Спасића, кандидата за градоначелника општине Клокот, који је био пребијен.

"Све што није у складу са политиком Приштине сматра се притиском и сматра се кривичним делом", рекао Вулин и замолио Србе да буду достојанствени и да издрже до избора и изађу у што већем броју.

Вулин је критиковао то што се на бирачким списковима у Косовској Митровици налазе бројни Албанци који тамо нису живели и изразиобојазан да Срби неће добити градоначелника уколико не изађу на изборе у великом броју.

Окружни суд у Косовској Митровици синоћ је донео одлуку по којој су све полицијске станице на Косову добиле налог за хапшење Вулина, пренео је лист Коха диторе.

Суља каже да је Тужилаштво покренуло истрагу због сумње да је Вулин извршио кривично дело "неовлашћеног преласка границе", и да ће у зависности од прикупљених доказа бити одлучено да ли се поступак према Вулину наставља или обуставља.

Међутим, регионалној дирекцији "Север" косовске полиције није стигла никаква одлука Окружног суда у Митровици за хапшење Александра Вулина, рекао је РТС-у заменик регионалног командира полиције Бесим Хоти.

"До данас регионалној дирекцији није стигла одлука Суда. Полиција административно викендом не ради", навео је Хоти и додао да ће у понедељак бити познато више детаља.

Канцеларија за Косово и Метохију оценила је да најава хапшења Вулина и све учесталији напади на српско становништво представљају притисак на Србе у покрајини и покушај да се код њих изазове револт и бојкот избора.

"Тражимо да Приштина поштује договорене споразме у Бриселу и дозволи министру Александру Вулину и осталим српским званичницима да слободано долазе на Косово и Метохију", саопштено је из Канцеларије.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи