Вучевић: СНС ће организовати протесте

СНС ће у наредних седам дана почети са организацијом протестних шетњи широм Војводине, најавио Милош Вучевић и поручио да ће грађани показати колики легитимитет има покрајинска власт. Протести ће се завршити великим митингом у Новом Саду, најавио Вучевић.

Председник новосадског одбора Српске напредне странке и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је да ће СНС у наредних седам дана кренути у организацију протестних шетњи широм Војводине.

Вучевић је на ванредној конференцији за новинаре рекао да ће грађани Војводине тим шетњама показати колики легитимитет има покрајинска власт предвођена Демократском странком и колику подршку у народу има, како је рекао, криминализовани режим на челу са Бојаном Пајтићем.

"Ако се они који су уништили све чега су се дохватили и који су криминализовали земљу не стиде да организују протестне шетње, онда и пристојан свет има право да изађе на улице својих градова", нагласио је Вучевић.

Истакао је да ће се поменуте протестне шетње завршити великим, како је рекао, величанственим митингом у Новом Саду.

Вучевић је напоменуо и да "по стоти пут" позива председника Владе Војводине Бојана Пајтића на ТВ дуел.

"Позивам Пајтића да у ТВ дуелу причамо о Војводини, не о прошлости, већ о актуелној ситуацији у Покрајини, мада лично не бежим ни од било које друге теме", рекао је Вучевић.

Према његовим речима, демократе немају право да се крију иза флоскула да посао градоначелника Новог Сада није да разговара о Покрајини, јер како је рекао, ако он као градоначелник није одбио позив ниједног опозиционог лидера на дуел, онда неко сме и Пајтића да позове на разговор.

"Како су мене на ТВ дуел звали Александра Јерков или Игор Павличић, који у том тренутку нису имали никакве функције, а ја сам се одазвао, тако очекујем да се позиву одазове и Пајтић, а ја легитимитет за разговор о Војводини имам као члан Председништва Српске напредне странке", рекао је Вучевић.

Председник новосадских напредњака објаснио је да ће протестне шетње у градовима Војводине почети у наредних седам дана, али није прецизирао колико дуго ће трајати, додајући само да ће се оне завршити великим митингом у Новом Саду, а да ће о свим осталим детаљима, јавност бити благовремено обавештена.

У међувремену је Градски одбор Српске напредне странке Нови Сад у саопштењу поставио питање новосадском одбору Демократске странке, на колико је седница Скупштине присуствовао бивши градоначелник Новог Сада Игор Павличић и оценио да одборници ДС-а нису знали како изгледа градоначелник, до избора градоначелника из редова СНС-а.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи