Пантић: Избори морају бити статусно неутрални

Бирачки материјал за изборе на КиМ мора бити статусно неутралан, "иначе избора неће бити", поручио заменик директора Владине Канцеларије за КиМ Крстимир Пантић. Замерио је представницима међународне заједнице што не врше притисак на Приштину како би се омогућило српским званичницима да бораве на Косову.

Заменик директора Владине Канцеларије за Косово и Метохију Крстимир Пантић изјавио је да ће Заједница српских општина на Косову и Метохији бити ентитет, а да комплетан бирачки материјал на дан избора мора бити статусно неутралан "иначе избора неће бити".

Пантић је поручио да комплетан бирачки материјал на дан избора мора да буде статусно неутралан, иначе избора неће бити и да међународна заједница има обавезу да поштује Бриселски споразум.

"Комплетан изборни материјал и све оно што буде пратило изборе 3. новембра мора бити у духу Бриселског споразума, иначе грађани на Косову и Метохији неће изаћи на те изборе", рекао је Пантић.

Замерио је представницима међународне заједнице што, иако заговарају слободу кретања, не врше притисак на институције у Приштини како би се омогућило српским званичницима да бораве на Косову.

"Међународна заједница има огромну одговорност данас и сва одговорност уколико не буде успешан изборни процес 3. новембра сносиће управо она и Приштина, а не Срби на Косову и Метохији", рекао је Пантић.

Напоменуо је да ће Заједница српских општина бити ентитет без обзира што Албанци покушавају да представе Заједницу као невладину организацију и да излазак на локалне изборе 3. новембра не значи признавање независности Косова.

"То добро знају Албанци и чињеница да је министру Александру Вулину забрањен улазак на Косово и Метохију и расписана потерница за њим, говори да Албанци знају да ће Заједница српских општина бити непремостива брана тзв. независном Косову," рекао је Пантић.

Крстимир Пантић, који је и кандидат за градоначелника северне Митровице на листи Српска, истакао је да ће 4. новембра нестати сан Албанаца о независности Косова и то оног тренутка када се створи Заједница, када Срби буду имали власт у десетак општина у покрајини и јасно поруче да не признају косовску независност.

То ће, према речима Пантића, морати да уваже и међународна заједница и Албанци и због тога они све чине да Срби не изађу на предстојеће изборе, подсетивши да је свега десетак хиљада од 40.000 расељених колико је исказало интересовање за изборе добило право да гласа.

Пантић је поручио да ће омаловажавања, увреде и понижења трпети до 3. новембра, када ће Срби изаћи на изборе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи