ДС: Шетњом против насиља

У Новом Саду ДС у суботу организује протестну шетњу против насиља, најавила потпредседница странке Весна Мартиновић. Ситуација веома забрињавајућа за државу која претендује да буде озбиљно организована и добро уређена, истиче Мартиновићева.

Демократска странка најавила је да ће сутра у Новом Саду организовати протестну шетњу против насиља у Србији, а потпредседница те странке Весна Мартиновић поручила је да се актуелна власт бави криминализацијом политичких противника и да занемарује остале облике криминала.

Демократе, како је рекла на конференцији за новинаре, сматрају да је безбедносна ситуација у Србији битно погоршана за годину дана, као и да се грађани не осећају безбедно у свом дому, у саобраћају, на улици, на стадиону.

"Деца нису безбедна у школи, вртићу и сматрамо да је та ситуација веома забрињавајућа за државу која претендује да буде озбиљно организована и добро уређена", рекла је Мартиновићева.

Она је рекла да забрињава однос државе према насиљу и истакла да је важно са сутрашњег протестног скупа послати поруку држави да ДС није одустала од циља да држава у којој живимо буде безбедна.

Према њеним речима, држава ћути о насиљу, а тим ћутањем "шаље се опасна порука да за државу нису приоритет на пример ситуације када деца буду брутално претучена у дворишту школа".

Говорећи о ћутању државе према насиљу, она је подсетила да је ове године 40 жена изгубило живот због насиља у породици, оценивши да за државу нису приоритет ни решавање проблема хулигана који постројавају играче у управе фудбалских клубова на терену.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је потом рекао да ће СНС у наредних седам дана почети са организацијом протестних шетњи широм Војводине, и поручио да ће грађани показати колики легитимитет има покрајинска власт.  

Затим је Војвођански одбор ДС-а саопштио је да је најава протестних шетњи Српске напредне странке, која тиме жели да издејствује расписивање ванредних покрајинских избора, заправо најава контрамитинга "по рецепту Слободана Милошевића".

Покрајински одбор ДС-а навео је да је ово одговор на сутрашњу шетњу коју у Новом Саду организује ДС, али да СНС не схвата да у њој неће бит речи о борби за власт, него о захтевима за остваривање основних људских права.

"Због чега се СНС плаши сутрашње мирне шетње грађана Новог Сада, града у ком се забрањују изложбе, уништава комунални систем, у коме нема нових радних места, пуца се поред школа и вртића, а поједини функционери СНС-а имају више новца на штедњи него град у буџету", наводи ДС.

ДС истиче да није прихватљиво да се у Србији влада "самовољом, силом и куповинама гласова", а да се политички неистомишљеници хапсе, прогањају и притварају "само зато што другачије мисле".

"Огромне су разлике између наше шетње и ваших митинга. Ви и даље желите да рушите саграђено, а ми са грађанима Желимо да сачувамо тешко стечене стандарде, права и институције ове земље", поручио је ДС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи