Читај ми!

Ружић: Коалиција јача од Милана Бека

Нисам сигуран да је Милан Беко толико моћан да се због блога о њему на сајту СПС-а распадне владајућа коалиција, изјавио Бранко Ружић. Беко је успешан пословни човек и треба да остане на терену на коме се сналази, рекао Ружић.

Председник Извршног обора социјалиста Бранко Ружић изјавио је да се блог о Милану Беку на сајту СПС-а нашао "проценом слободније природе" и да је његов аутор блогер кога није желео да именује, те да није сигуран да је Беко толико моћан да би због њега, односно блога, могла да се распадне коалиција.

Ружић напомиње да се у самом језику види да то није манир и језик којима СПС у последње 23 године стилизује своја саопштења за јавност.

"Али у сваком случају, то је један врло интересантан блог који већ пет дана заокупља пажњу српске јавности и неки можда мисле да ће довести до неких турбуленција - ја сам сигуран да неће, али наравно, као што и господин Беко каже да има право да изнесе свој став, тако ваљда и сваки други грађанин, био то и блогер, то исто има право", рекао је Ружић у интервјуу Танјугу.

Ружић је, одговарајући на питање да ли је познато ко је аутор спорног блога и да ли је тај блог редакцијама достављен мимо знања руководства странке, истакао да се блог "проценом слободније природе нашао на сајту СПС-а", али и указао "да живимо у времену модерних технологија и комуникација".

"Ја могу само да претпоставим, али у сваком случају мислим да би било некоректно да ауторска права некоме сада одузимам. Сигуран сам да ће се тај неко појавити у јавности уколико нађе за сходно да је то опортуно и рећи да је аутор блога", навео је Ружић.

Осврћући се на изјаве Милана Бека и полемику социјалиста с њим, Ружић је рекао да је "Беко успешан пословни човек и да треба да остане на терену на коме се сналази".

"О политици - и у време када је био носилац разних листа на изборима 2000. године, пре 5. октобра - није много знао, па нисам сигуран ни да сада добро познаје политичке релације у нашем друштву", истакао је Ружић.

Рекао је и да, познајући Бека, додуше "не тако добро као неки други", сматра да је нешто што је Беко мало несмотрено покушао да презентује заправо беспотребно изазвало лавину.

"Та лавина сада треба практично да значи да имамо неки сукоб унутар владајуће коалиције - уколико је Беко толико моћан онда нека се распадне владајућа коалиција, али нисам сигуран да је тако", изричит је Ружић.

Упитан о спекулацијама да постоје сукоби унутар СПС-а и фракције у тој странци, Ружић је поручио да у томе не постоји "ниједан промил истинитости", одбацивши све наводе о проблемима унутар странке и истичући да СПС данас не би имала тако "важну улогу на политичкој сцени, нити стабилну подршку у бирачком телу да је ситуација таква".

Негативан утицај ванредних избора

Говорећи о ванредним парламентарним изборима, Ружић је рекао да ће до њих доћи "ако не превагне политички рацио" и додао да би такав развој ситуације негативно утицао на процес евроинтеграција, али, још важније, на решавање социјално-економске ситуације у земљи.

А на питање да ли се разговарало о томе да ванредни парламентарни избори буду одржани истовремено с изборима у Београду, почетком пролећа наредне године, Ружић је рекао да је преурањено говорити о томе, али и поручио да не би било добро да се због страха неких од изборног резултата у граду, расписују и ванредни парламентарни избори на републичком нивоу.

"Надам да уколико буде заједничких избора - разлог неће бити било чија бојазан од изборног резултата у Београду, па да због тога морамо сви да идемо на изборе на нивоу републике, где морамо да уђемо и у много важније послове него што је систем функционисања у нашем главном граду", рекао је Ружић.

Нагласио је и да ће се на томе хоће ли бити расписани ванредни избори показати политичка одговорност свих који имају значајно упориште у бирачком телу у Србији.

Ружић је поручио и да се СПС не плаши избора, да их се никада није ни плашила, као и да није задужена да буде против избора, али да је неопходно да они који се за то залажу грађанима Србије објасне шта би ново ти избори донели.

"Ванредни избори би могли негативно да утичу на одвијање процеса преговора о чланству у ЕУ, јер смо сви свесни чињенице да ћемо се онда бавити кампањом, а не оним што је, пре свега, у интересу грађана. Поред тога, не смемо заборавити на социјално-економску ситуацију у којој се Србија налази. То је, такође одговорност коју, као чланови Владе ове државе носимо и сматрам да би избори ту ситуацију учинили још тежом", указао је Ружић.

Додао је и да нико од главних политичких чинилаца - пре свега лидери СНС-а Александар Вучић и СПС-а Ивица Дачић - не говори о потреби одржавања избора.

"Међутим, уколико неко процени да је то мудро, рационално, политички одговорно и у интересу Србије - ми смо увек спремни да истрчимо још један круг, 23 године то радимо, са више или мање успеха, па ћемо наставити и даље", закључио је Ружић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи