Читај ми!

Вулин: Не знам за налог за хапшење

Немам званичне информације од представника међународне заједнице да постоји налог за моје хапшење на Косову, каже министар Александар Вулин. Уверен је да иза тога стоји Приштина, којој, каже, не одговара да Срби изађу на изборе.

Министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин каже да није добио званичне информације од представника међународне заједнице да постоји налог за његово хапшење, оценивши да иза тога стоји Приштина којој не одговара да Срби изађу на локалне изборе.

Након сусрета са представницима локалних самоуправа седам косовских општина, Вулин је новинарима рекао да такве најаве представљају политичку ствар "како би се Срби на Космету збунили и узнемирили пред изборе".

Упитан да ли ће ићи на Космет, Вулин је навео да ће о томе разговарати са представницима међународне заједнице "јер само они могу да кажу да ли нешто може или не".

"Не знам за тај налог, мора неко званично да ме обавести о томе", рекао је Вулин, додавши да су га приштинске власти до сада два пута хапсиле "и да му не би био први пут" да буде ухапшен.

Вулин је истакао и да Приштина "није у стању да расветли ниједан злочин над Србима", а да њега "жели да ухапси".

Навео је да Срби на Космету "неће нестати ако он не оде на Космет и да они знају шта треба да раде", подсетивши да Београд подржава листу "Српска".

Вулин је рекао да такве најаве "отежавају, збуњују и уносе страх и немир код грађана" које је замолио да буду мирни и да достојанствено изађу на изборе.

Према његовим речима, јасно је да Приштини сметају они који подржавају излазак Срба на изборе, а не они који их бојкотују.

Упитан да ли данас није на Космету због најаве хапшења, Вулин је рекао да данас има седницу Владе Србије у Београду.

Додао је и да други српски званичници иду на Космет, подсетивши да је министар омладине и спорта Вања Удовичић данас у Штрпцу.

Вулин је рекао да воли да буде на Космету и да је лицемерно онемогућавати долазак српских званичника са образложењем да не могу учествовати у кампањи, док је то дозвољено председнику Турске Тајипу Ердогану.

Напоменуо је и да је Ердоган учествовао у кампањи и да је отворено подржао косовског премијера Хашима Тачија.

Вратили смо 80 Срба на посао

Александар Вулин је изјавио да је око 80 Срба са Космета, који су за време претходне власти незаконито отпуштени, одлуком Владе враћено на посао.

Вулин је после састанка са њима у Палати Србија рекао да држава њиховим враћањем на посао хоће да покаже да не жели да они оду из јужне српске покрајине.

Рекао је и да су они радили махом у администрацији и да су и данас потребне њихове услуге.

Упитан да ли њихово враћање има везе са кампањом за локалне изборе 3. новембра на КиМ, Вулин је истакао да нема и да би најбоље било да нису ни отпуштани пре две-три године, за време претходне власти.

"Исправили смо грешку, враћамо на посао људе који су незаконито остали без посла, а то је око 80 породица", подвукао је Вулин.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи