Читај ми!

Ко је рекао Беко?

Слеже се прашина коју је међу коалиционим партнерима, за тренутак, подигао Милан Беко. Али прича се наставља његовим отвореним писмом лидеру СПС-а Ивици Дачићу.

Бизнисмен Милан Беко је данас од Ивице Дачића затражио објашњење чиме је заслужио, како каже, говор мржње објављен на сајту СПС-а? Од премијера, поред осталог, тражи да потврди да није склон манипулацијама.

"Потврдите јавности, молим вас, да вас за све ове године које сте ангажовани на високим функцијама, пре свега министра унутрашњих послова, баш никад нисам замолио као дугогодишњег пријатеља да се заузмете и да ми олакшате положај у истрагама које МУП води у предузећима у чијој сам куповини учествовао", навео је Беко у писму.

Беко, додуше, у једном делу писма, оставља могућност да СПС-ов блог није ни био упућен њему. Писмо завршава пост скриптумом и очекивањем Дачићевог позива на разговор како би целом догађају дали прихватљивији тон. Мирнији тон и код напредњака, који су јуче блог социјалиста видели као пикадо стрелицу ка Вучићу.

"Нема кризе, нисам то приметила. Ја сам синоћ с премијером била на конференцији, па на састанку о међународним кредитима. Разне ствари се пишу, али Влада има свој циљ", каже потпредседница СНС-а Зорана Михајловић.

Социјалисти данас нису објављивали нова саопштења и блогове. Само се министарка здравља Славица Ђукић Дејановић присетила Бека - у плусквамперфекту.

"Ја сам последњи пут о господину Милану Беку размишљала када је са мном био на листи СПС-а 2000. године", каже Ђукић Дејановић.

А све је почело пре неколико дана, када су се социјалисти поново сетили Бека. Зашто? Прво је он изјавио да би Вучић требало да буде премијер. Па су онда они реаговали блогом који је помињао и Бека и Вучића. Напредњаци су у њему прочитали коалициони безобразлук, а Беко политички мобинг.

Премијер је у среду ставио тачку - поруком да има важнијих државних питања, да добро сарађује са Вучићем и да не жели да учествује у Фарми.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи