Читај ми!

Косовски налог за хапшење Вулина?

Тужилаштво у јужном делу Косовске Митровице тражи да се изда налог за хапшење Александра Вулина, јављају приштински медији. Истрага покренута "како би се утврдило да ли је Вулин нелегално улазио на север Косова". Не би ме изненадило да Приштина посегне за насиљем, рекао је Вулин.

Косовско тужилаштво покренуло истрагу и затражило налог за хапшење министра без портфеља у Влади Србије, Александра Вулина, због "нелегалног уласка на север Косова", јављају косовски медији.

Истрагу је покренуло тужилаштво у јужном делу Косовске Митровице, које је од тамошњег суда затражило и да изда налог за хапшење Александра Вулина.

"Одлука је донета јер постоји основана сумња да је Александар Вулин 17. октобра 2013. у неутврђено време, без одобрења прешао границу Косова са Србијом, ван овлашћеног граничног прелаза и ушао на територију Косова. Овим је починио кривично дело, 'недозвољен прелаз границе' по члану 146 став 2 из става 1. Кривичног законика Косова", наводи се у саопштењу Канцеларије врховног тужиоца Косова.

Према овој одлуци, истрага почиње данас, и на основу прикупљених доказа биће донета одлука да ли ће против Вулина бити поднета пријава.

Поводом захтева косовског тужилаштва, министар без потфеља задужен за КиМ Александар Вулин рекао је да га не би изненадило да Приштина посегне за насиљем, као и више пута до сада.

"Такви потези плански подижу тензије и усмерени су на изазивање револта међу Србима, како би одустали од избора и пропустили прилику да преузму власт у својим срединама", рекао је Вулин, преносе Новости.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи