ЛДП тражи одговоре од Радуловића

У писму упућеном Саши Радуловићу, посланик ЛДП-а Кенан Хајдаревић тражи одговоре на питања о начину на који се именују менаџменти јавних предузећа и о одговорности за њихово функционисање.

Посланик Либерално демократске партије Кенан Хајдаревић је упутио писмо министру привреде Саши Радуловићу у коме тражи одговоре на питања о начину на који се именују менаџменти у јавним предузећима и начину њиховог функционисања.

Хајдаревић је у писму истакао да посао министра "није да кука на то што му јавна предузећа нису доставила личне карте, јер то грађане не занима".

"Ви сте одговорни за њихово функционисање, а уколико директори јавних предузећа не раде свој посао, Ваш задатак је да јавности објасните због чега је то тако и због тога их санкционишете", поручио је Хајдаревић.

Сматра и да је министар дужан да јавности објасни због чега и даље јавна предузећа воде партијски војници, а не професионални менаџери изабрани на јавним конурсима.

Закон о јавним предузећима обавезује Владу да до 30. јуна 2013. године распише конкурсе за директоре. Закон се не сме кршити ни три минута, а од Вас нема објашњења зашто се не поштује већ 3 месеца и ко је за то одговоран, упитао је Хајдаревић.

Шта сте урадили, који потез сте повукли, да ли сте се на некој седници Владе борили за то да се распишу конкурси за директоре Јавних предузећа, упитао је Хајдаревић.

"Нећу Вас ништа питати у вези са економским мерама, које је пре неколико дана представила Влада Србије, јер сам, на основу предложених решења оних министара који их у јавности бране и чињеницом да сте на дан промоције тих мера имали преча посла од присуства седници Владе, разумео да у њиховом доношењу нисте ни учествовали", навео је Хајдаревић, преноси ЛДП.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи