Читај ми!

Дачић: Стезање каиша тамо где је могуће

Нове економске мере биће усмерене ка томе да се обезбеди економска и финансијска консолидација, каже лидер СПС-а Ивица Дачић. Мере морају да омогуће штедњу и стезање каиша код оних који то заиста могу да поднесу и неће погодити најсиромашније, рекао Дачић.

Премијер Србије и лидер СПС-а Ивица Дачић рекао је да ће нове економске мере, које ће бити представљене у понедељак 7. октобра, бити усмерене ка томе да се обезбеди економска и финансијска консолидација и да неће погодити најсиромашније слојеве друштва.

"Сигурно нећемо предлагати мере које ће погађати најсиромашније. Мере које буду предлагане морају да омогуће штедњу и стезање каиша код оних који то заиста могу да поднесу", рекао је Дачић новинарима у Врбасу.

Премијер је објаснио да ће мере које ће представити ресорни министри бити усмерене ка томе да се обезбеди економска и финансијска консолидација, што значи смањење буџетског дефицита, већу наплату прихода и са друге стране могућност да један део буде пласиран у подстицање производње, односно економски раст и развој.

Дачић је рекао и да мере које ће бити предузете немају директне везе са посетом Међународног монетарног фонда Србији.

Како је навео, то је "упознавајућа" посета која се догађа једном или два пута годишње, током које се преставници ММФ упознају са ситуацијом и дају своје предлоге, да их занимају опште тенденције и да не улазе у појединачне проблеме.

Премијер Србије рекао је да за пролеће идуће године, осим београдских, нису планирани ванредни параламентарни избори и да би, ако би и до њих дошло, коалиције око напредњака и социјалиста опет победиле.

"Који би то политички лудак ишао у економске мере, радикалне резове, отпуштања с посла, а да ће да иде на изборе за неколико месеци", рекао је Дачић у Врбасу.

Коментаришући на скупу саопштен став потпредседника ПУПС-а Милана Кркобабића да ће ванредних парламентарних избора бити у мају идуће године, Дачић је навео да је то "његова перцепција".

"Ја не могу ни њега (Кркобабића) да убедим да се Вучић (лидер СНС Александар) и ја нисмо договорил да буду избори - али добро можда је боље да људи мисле да ће бити избори па нек се припемају", рекао је Дачић.

Лидер СПС-а је нагласио да ће избора бити "ако буде проблема и ако буде потребе" и поновио да нема проблема у њиховим односима.

"Ми радимо најбоље што можемо за Србију, ако буде створена атмосфера да већина грађана мисли да треба да се промени влада и буду избори то је друго питање или ако постоје проблеми у нашим односима а нема их", објаснио је премијер.

Дачић је навео и да је влади сада приоритет "реализација бриселског споразума, припрема за скрининге и економске и социјалне мере, и да се не треба оптерећивати питањем избора.

"Уосталом и кад би били избори, опет би биле ове две коалиције (око напредњака и социјалиста) водеће", закључио је Дачић.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи