Лидер "Двери" очекује извињење од Илића

Због оптужби на рачун свога оца, грађевинског инспектора Милисава Обрадовића, лидер "Двери" Бошко Обрадовић очекује извињење или смену министра Велимира Илића. Ако извињења не буде, понављам позив на ТВ дуел, рекао Обрадовић.

Лидер покрета "Двери" Бошко Обрадовић изјавио је да очекује извињење или смену министра грађевинарства и урбанизма Велимира Илића, због неоснованих оптужби изнетих на рачун његовог оца, грађевинског инспектора Милисава Обрадовића, да је примао мито како се не би рушили нелегално изграђени објекти.

Обрадовић каже да је постало више него јасно колико је предалеко отишао министар Илић.

"Ово је био покушај моралног убиства породице Обрадовић и покрета 'Двери', па због тога, после потврде тужилаштва да су изјаве неосноване, очекујем јавно извињење или смену Илића", навео је лидер покрета "Двери" у изјави Танјугу.

Обрадовић сматра да је недопустиво да се на овако бахат начин, без иједног доказа, оклевета било ко, а посебно обичан човек који је пред пензијом и који, како каже, у својој каријери нема ни једну мрљу.

"Ако извињења нема, понављам позив на ТВ дуел где бисмо пред грађанима добили прилику да изнесемо своје ставове. Не видим зашто се министар плаши овог дуела, ако је сигуран у оно што је јавно изрекао", изјавио је Обрадовић.

Са друге стране, министар грађевинарства и урбанизма Велимир Илић каже да су склоњени сви докази против шефа грађевинске инспекције Милисава Обрадовића који указују да није радио свој посао у складу са законом.

Према речима министра, само у Чачку постоји 25.000 објеката који су за рушење, а шеф грађевинске инспекције ништа није предузео по том питању.

"Један од тих објеката за уклањање је и зид код Партизановог магацина, међутим, ни то није урађено, а за тај 'превид' плаћено је пет милиона динара", навео је министар Илић.

Чачанско предузеће "Знамграф" направило је тај зид. Комшије су тражиле рушење и покренуле тужбу, а инспектор Обрадовић није спровео извршно решење по окончању поступка, нити је поднео кривичну пријаву, објаснио је Илић.

Након тога је уплаћено пет милиона динара "Дверима" - да ли са рачуна поменуте или ћерке фирме, што се може проверити по изводима пословних банака, каже министар. Илић додаје да је управо због тога, за скупштинском говорницом, изнео те аргументе против Обрадовића, па очекује да реагују полиција и тужилаштво.

"Постоји на хиљаде пријава за бесправно саграђене објекте у Чачку, па се питам како тај препоштени инспектор Обрадовић ништа није урадио по основу њих", закључио је министар Илић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи