Читај ми!

Вучић: Време за штедњу, рад и одговорност

Дошло је време за штедњу, рад и одговорност, како бисмо подигли здраву економију и омогућили грађанима да живе од свог рада, а младима да добију прилику да раде, поручио лидер СНС-а Александар Вучић у разговору са житељима Бачког Доброг Поља у општини Врбас.

Председник СНС-а и вицепремијер Александар Вучић разговарао је са грађанима Бачког Доброг Поља, у општини Врбас.

Вучић је објаснио у разговору са мештанима да држава нема новца да би га поклањала, али да може и хоће да обезбеди здраву економију и добар пословни амбијент, како би се подигла запосленост.

Рекао је да зна да ће бити тешко, али и да ће грађани знати да је потребно бити храбар и одговоран, да би после дугог времена у земљи било боље.

"Они који су говорили да је све лепо и прикривали стварност, узимали паре, задуживали се, све дугове и терет су остављали на наша леђа и леђа наше деце", рекао је Вучић.

Како је истакао, такво понашање би, да је настављено, довело државу до потпуног банкрота и слома.

"Нећемо то да дозволимо", поручио је Вучић и истакао да се без рада ништа неће постићи.

Рекао да избори, који су у општини Врбас заказани за 13. октобар, и постоје зато да би људи својим избором утицали на промену стварности, да би казнили оне који нису добро радили и награђивали оне који добро раде и којима верују.

Према његовим речима, предстојећи избори у општини Врбас су веома важни.

Подсетио је да је ДС на последњим локалним изборима освојила три пута више гласова него напредњаци, да је и СПС такође освојила више гласова, али да је сада уверен и сигуран да ће СНС победити и у Бачком Добром Пољу и у општини Врбас.

"Изласком на изборе ви ћете показати однос и према републичкој власти и ономе што је урађено и покзаћете шта мислите о томе како је ко радио, а ми ћемо ту вашу оцену поштовати", поручио је Вучић.

Лидер напредњака је истакао да ако та странка добије поверење грађана неће бити бахатости ни осионости.

У Бачком Добром Пољу био је и председник Покрета социјалиста Александар Вулин. Избори у општини Врбас заказани су за 13. октобар.

Тешке мере за спас економије

Вучић је у разговору с новинарима у Бачком Добром Пољу истакао да ће бити примењене тешке, али једине могуће мере за спас економије. Рекао да нема проблем с чињеницом да преузима на себе ту врсту политичког ризика да саопшти нешто што нимало није популарно.

"То нису популарне мере и нико то не воли да чује, али ја их изговарам и ја ћу лично са тим изаћи, јер то су десетине милиона евра које ћемо уштедети", рекао је Вучић.

Поновио је да мере неће бити лаке, али да су једине које се могу предузети.

"Свих претходних година много је трошено, више него што је зарађено и нама не преостаје ништа друго него да се понашамо озбиљније и одговорније према нашсој деци и будућности", указао је Вучић.

Према његовим речима, стање је такво да не треба размишљати о политичкој популарности и како преживети до следећих избора, већ о томе како да нешто урадимо за нашу земљу.

"Немам ту врсту политичког страха и мислим да људи то на добар начин разумеју", подвукао је Вучић.

Према његовим речима, данас и сутра биће утврђене коначне економске мере, које ће у понедељак, 7. октобра, представити министар финансија Лазар Крстић.

"Биће тешких мера, кресања буџета, а има и додатних идеја о питању коришћења службених аутомобила, о службеним путовањима, путовањима у иностранство, дневницама", закључио је Вучић.

Вицепремијер Александар Вучић посетио је и село Змајево, у близини Врбаса.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи