Читај ми!

ДС: Не одустајемо од вредности петог октобра

Поводом годишњице 5. октобра Демократска странка поручила да су грађанке и грађани Србије одбранили 5. октобра 2000. године своју изборну вољу и право на слободу и достојанствен живот. ДС ће наставити да брани вредности које су тада изборене и од њих никада неће одустати, саопштиле су демократе.

Демократска странка је поводом годишњице демократских промена поручила да су грађанке и грађани Србије одбранили 5. октобра 2000. године своју изборну вољу и право на слободу и достојанствен живот, и да ће ДС наставити да брани вредности које су тада изборене и од њих никада неће одустати.

Формирањем прве демократске Владе, Србија је, како се наводи, кренула напред, а ДС је водила земљу верујући у оно због чега је и основана.

Србија је мучки заустављена убиством премијера Зорана Ђинђића 12. марта 2003, подсетила је ДС, истичући да је настављајући његову визију и тежак пут опоравка земље, довела Србију на праг Европске уније.

Данас живимо у Србији у којој су угрожена људска права, у којој се нарушавају независне институције, у којој се врши криминализација политичких противника, у којој је сва власт концентрисана на једном месту, у којој је страх велики а критике тихе, оценила је Демократска странка.

ДС поручује да ће, због свих оних који су двадесет година подржавали политику модерне Србије у ЕУ и оних са којима се за демократију, слободу и шансу за нормалан живот заједно борила и 5. октобра, наставити да брани вредности које су тада изборене и од којих никада неће одустати.

Стефановић: Историјски дан за Србију

Члан Председништва Демократске странке Борислав Стефановић изјавио је да је 5. октобар 2000. године велики дан у историји Србије, дан у којем је слобода победила тиранију.

"Сви би требало да будемо поносни, на тај дан али и да се истовремено стидимо изневерених очекивања после 5. октобра. Тај догађај и дан слободе покушавам да одвојим од каснијег сивила и разочарења, које је махом почело убиством (премијера и лидера ДС) Зорана Ђинђића", рекао је Стефановић агенцији Бета.

Додао је да је 5. октобар био прекретница и тачка иза које нема повратка на старо.

"Добро је што је Србија од тада боље и развијеније друштво и отвореније према свету, као и друштво у којем се проблеми решавају", рекао је Стефановић.

Истакао је да зато морају бити заустављене тенденције које вуку уназад.

"Годишњица је и опомена да се овог 5. октобра сетимо својих грешака и онога шта је 5. октобар нудио грађанима, да се вратимо тој историјској друштвено-политичкој понуди између грађана и политичке елите која мора бити испуњена ко год да води Србију, јер су то цивилизацијске, европске, људске и левичарске вредности за које се залажемо, и ту мисију ми ћемо наставити", рекао је Стефановић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи