Помоћ Загреба на путу Србије ка ЕУ

Хрватска је спремна да пружи подршку Београду у процесу евроинтеграција, рекао хрватски амбасадор Гордан Маркотић на састанку са председником Скупштине Небојшом Стефановићем. У процесу приступања критеријуми за Хрватску били су веома оштри и исти ти критеријуми биће примењени у преговорима са Србијом, рекао Стефановић.

Председник Скупштине Небојша Стефановић разговарао је са амбасадором Хрватске Горданом Маркотићем, који је пренео спремност Загреба да пружи и техничку подршку Београду у процесу евроинтеграција.

Као приоритете сарадње у међусобним односима, Стефановић је нагласио евроинтеграције, економску сарадњу и сарадњу парламентарних одбора, наводи се у саопштењу Скупштине Србије.

Искуство Хрватске у процесу придруживања Европској унији било би веома корисно за Србију, рекао је Стефановић и додао да су у процесу приступања критеријуми за Хрватску били веома оштри и да ће ти исти критеријуми бити примењени и у преговорима са Србијом.

Маркотић је пренео Стефановићу искуства Хрватског сабора у процесу преговора са ЕУ и нагласио блиску координацију између законодавне и извршне власти, у циљу доношења јединственог става о одређеним питањима у преговорима.

Саговорници су изразили задовољство због предстојеће посете председника Хрватске Иве Јосиповића и оценили да ће та посета помоћи даљем унапређењу односа две државе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи