Читај ми!

ДС: Срушили Ђиласа, не знају шта даље

Они који су имали већину да сруше Ђиласа, сада немају већину да поставе новог градоначелника Београда, тврди Владимир Тодорић.

Члан Председништва Демократске странке Владимир Тодорић тврди да они који су имали већину да сруше Драгана Ђиласа сада немају већину да поставе свог градоначелника, као и да немају план како да воде град у наредном периоду.

Зато ће и покушати, додао је Тодорић, да неким изненађујућим предлогом упосле медије.

"Сада ће вероватно покушати, исто као са Лазаром Крстићем или Сашом Радуловићем, да изваде неко изненађујуће име мислећи да медији неће имати богзна шта да напишу о томе", рекао је Тодорић упитан да прокоментарише медијске написе у којима се помињу нестраначке личности које ће се, наводно, наћи у принудној градској управи.

Као што нису имали план шта ће бити с позицијом градоначелника кад сруше Ђиласа, тако сад не знају како да воде град, рекао је Тодорић на конференцији за новинаре и додао да је, према његовом мишљењу, превасходни циљ београдског одбора СНС-а и премијера Србије и лидера СПС-а Ивице Дачића био да сруше Ђиласа, а о томе су им се поклопили интереси.

"Да је онима који су рушили градоначелника било стало како ће изгледати град који је успешно вођен пет година, сигурно би имали идеју ко ће бити нови градоначелник оног дана када су га рушили", сматра Тодорић, који је позвао странке које су биле против Ђиласа да преузму одговорност за своје политичке изборе и политику.

Он је поручио да Београђани морају имати прилику да на изборима искажу своје опредељење и мишљење како је градска власт радила у претходних пет година.

Потпредседник ДС-а Горан Ћирић рекао је да се та странка противи померању старосне границе за одлазак у пензију на 67 година за жене и мушкарце, јер ће то смањити запошљавање младих, а повећати број оних који одлазе из Србије.

"Не стоји позивање на пример Немачке јер је у тој земљи просечни животни век мушкараца седам година дужи него у Србији, где мушкарци просечно живе 71,5 година, а жене 76, и није морално да људи који су радили 40 година у пензији буду четири године", рекао је Ћирић.

Ћирић је рекао и да је Влада обманула грађане најавама да пензије неће бити смањене, јер су од прошле године реално смањене за пет одсто, а укинута је и једнократна помоћ од 5.000 динара за најугроженије пензионере.

 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи